Evenimentul Zilei > Economie > TVA scăzut la 5% pentru manuale şcolare, ziare şi cărţi
TVA scăzut la 5% pentru manuale şcolare, ziare şi cărţi

TVA scăzut la 5% pentru manuale şcolare, ziare şi cărţi

Comisia de Buget din Camera Deputaţilor a votat introducerea cotei reduse de TVA de 5% pentru manual şcolare, ziare şi reviste, cărţi, acces în muzee, grădini zoologice, evenimente sportive sau cinematografe.

Conform deciziei de specialitate din Camera Deputaţilor, TVA va fi redusă la 5% şi pentru accesul la castele, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, informează Mediafax, citând un comunicat emis de deputaţii PNL Andreea Paul şi Vasile Horga.

De asemenea, o taxă pe valoarea adăugată de 5% va fi aplicată şi pentru livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 metri pătraţi, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv TVA, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Propunerea Guvernului, adoptată de Senat, pentru livrarea acestor imobile prevedea un prag de 380.000 lei.

Conform comunicatului, cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care, în momentul vânzării, pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 metri pătraţi.