Evenimentul Zilei > Sport > Turneul de la Wimbledon. Măsurile anunțate de organizatori. Câți spectator vor avea acces
Turneul de la Wimbledon. Măsurile anunțate de organizatori. Câți spectator vor avea acces

Turneul de la Wimbledon. Măsurile anunțate de organizatori. Câți spectator vor avea acces

Ediţia 2021 a turneului de tenis de la Wimbledon se va desfăşura la capacitate redusă, însă numărul exact de spectatori va fi decis mai târziu, pentru a încerca să se asigure prezenţa cât mai multor persoane în tribune, au anunţat organizatorii competiţiei de Mare Şlem din capitala britanică.

Anul trecut, turneul de la Wimbledon a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, actualii deţinători ai trofeelor la simplu fiind românca Simona Halep, la feminin, şi sârbul Novak Djokovic, la masculin.

Potrivit responsabililor All England Club, având în vedere circumstanţele actuale, scenariul cel mai plauzibil este acela ca turneul să se dispute cu un număr mic de spectatori.

„Cu toate acestea, lucrăm pentru a fi cât mai flexibili posibil şi pentru a fi în măsură să răspundem schimbărilor de ultim moment, care ne vor permite să creştem sau să reducem capacitatea, atât înaintea, cât şi în timpul celor două săptămâni de turneu. Din acest motiv, dorim să ne asigurăm că putem lăsa decizia privind capacitate publicului până cel mai târziu posibil, astfel încât să putem primi cât mai mulţi spectatori posibil”, au precizat organizatorii.

Anul acesta, turneul de la Wimbledon va debuta pe 28 iunie, la o săptămână după ce Regatul Unit va ridica restricţiile legate de Covid-19, dacă lucrurile vor decurge conform planului.

În plus, responsabilii englezi au confirmat că în acest an nu va mai exista „The Queue”, tradiţionala coadă organizată în Wimbledon Park, unde oamenii rămân chiar şi peste noapte aşteptând să obţină bilete la preţ redus.

Organizatorii au anunţat, totodată, că va fi obligatoriu pentru toţi jucătorii să rămână în hoteluri, la fel ca şi echipele lor şi alţi lucrători esenţiali, precum arbitrii. La Wimbledon devenise o tradiţie ca unii jucători să închirieze case private în apropierea All England Club, însă acest lucru nu va mai fi posibil în 2021, din cauza pandemiei, care a întârziat şi proiectul de extindere a celebrei arene londoneze.