''Potrivit informațiilor furnizate de către DSP Suceava, la UPU Suceava au fost consultați un număr de 10 copii și 11 adulți care prezentau stare de rău, greață, vărsături. Aceștia sunt în prezent sub supraveghere medicală și primesc tratamentul corespunzător pentru toxiinfecție alimentară în formă ușoară și medie. Se estimează că în seara zilei de astăzi, toate persoanele vor fi externate și își vor putea continua drumul spre casă'', se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava transmis Agerpres.

Din verificările efectuiate până la ora actuală, s-a stabilit că un grup format din 26 de copii alături de 14 adulţi, din judeţul Mureş, aflaţi în excursie în judeţul Suceava, au luat cina şi micul dejun la motelul din Şcheia, mese asigurate de o firmă de catering din Suceava.

După ce au servit micul dejun, turiştii se îndreptau către Târgu Mureş, însă după o distanţă de aproximativ 10 km, mai multţi copii şi o parte din adulţi au acuzat stări de greaţă, mergând de urgenţă la cea mai apropiată unitate sanitară din zonă.

În urma sesizării, trei inspector DSP Suceava au mers la unitatea de cazare şi la cea care a asigurat gustările turiştilor din Mureş, în vederea recoltării probelor epidemiologice, pentru a depista cauza toxiinfecţiei alimentare, scrie Agerpres.

 

Te-ar putea interesa și: