Tânăra în vârstă de 19 ani se afla în vacanță în Cipru, în hotelul Pambos Napa Rocks, din stațiunea Ayia Napa. Ea era cazată singură în cameră,  iar totul a început de la un flirt pe rețelele sociale.

Inițial, femeia și-a dat întâlnire cu unul dintre agresori, după ce au conversat în social media, ajungând astfel să întrețină relații sexuale consensuale. În acest timp, prietenii individului respectiv, aflați sub influența băuturilor alcoolice, au dat buzna peste cei doi tineri. Astfel, s-a ajuns la un viol care a durat în jur de o oră, care a distrus-o din punct de vedere fizic și psihic pe turista din Marea Britanie.

„Era devastată și plângea. Mi-a povestit imediat după atac că a fost de acord să facă sex cu unul dintre israelieni, dar că ceilalți au intrat în cameră peste ea. Au violat-o toți pe rând. Au imobilizat-o. Când am văzut-o, era plină de vânătăi” a povestit o prietenă a victimei pentru Daily Mail.

Poliția a intrat pe fir, iar cei 12 israelieni au fost arestați preventiv pentru 8 zile în Cipru. Printre aceștia, se află și câțiva minori. Trei inculpați au recunoscut că au întreținut relații intime cu femeia, dar susțin că totul s-a petrecut cu acordul acesteia. Ceilalți neagă acuzațiile.