Un turist riscă o amendă uriașă. A vrut să ia de pe plajă un „suvenir” de 41 de kg

Un turist riscă o amendă uriașă. A vrut să ia de pe plajă un „suvenir” de 41 de kg Sardinia se depopulează. Sursa: Dreamstime.com

Un turist riscă o amendă uriașă, după ce a vrut să ia de pe plajă un „suvenir” de aproximativ 41 de kilograme. Autoritățile de pe insulă au avertizat vizitatorii că riscă amenzi mari dacă fac asta, însă unii au crezut că scapă fără să fie prinși.

Un turist riscă să fie amendat cu 3.000 de euro, după ce a fost într-o vacanță în Sardinia. Persoanele care vizitează Italia au fost avertizate de autorități să riscă amenzi mari dacă fac acest lucru pe plajă, însă bărbatul a crezut că poate scăpa neprins.

Turistul care riscă amenda de mii de euro a fost prins în timp ce încerca să ia de la țărm pietre. Cantitatea pe care acesta o avea asupra sa era de 41 de kilograme. El a fost prins când s-a urcat pe un feribot care se îndrepta dinspre Porto Torres spre portul francez Nisa, relatează RTE.

„Verificările au arătat că în portbagajul mașinii sale avea 41 kg de pietricele și pietre luate de pe plaja Lampianu”, au spus reprezentanții agenției vamale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pietrele strânse de turist au fost confiscate, ele urmând să fie relocate, au mai precizat autoritățile.

Turiști amendați dacă iau pietre de pe plajele din Sardinia

Plaja Villasimius, Sardinia. Sursa foto: arhiva EVZ

Un turist riscă o amendă de 3.000 de lei. Legea în Italia este strictă

Sardinia este cunoscută pentru plajele sale cu nisip alb, extrem de apreciat. Din acest motiv, autoritățile au interzis turiștilor să ia nisip ca suvenir. Amenzi se aplică și turiștilor care dețin sau vând pietre sau scoici culese de pe plajele insulei sau din mare, fără permisiune. Amenzile pentru acest act sunt cuprinse între 500 și 3.000 de euro.

Aceasta nu este singura greșeală care îi poate costa pe turiștii din Italia. O altă persoană a fost amendată cu 80 de euro la scurt timp după ce a ajuns în această țară. De data aceasta greșeala a fost făcută într-un mijloc de transport.

„Dacă folosiți transportul public, trebuie să validați biletele după ce le cumpărați”, spune utilizatorul de Instagram Leonora.

Internauții spun că aceasta este o înșelătorie pe care turiștii o folosesc în mai multe țări europene. Cei care nu validează biletul riscă o amendă de 40 de euro, spune călătoarea Alaya. Ea a spus că a fost martoră la mai mult de 10 turiști care au fost dați jos dintr-un autobuz din Roma și amendați pentru că nu știau că trebuie să își valideze biletele.