Amendă de 10.000 de lei dacă încalci această regulă pe litoral. Video

Amendă de 10.000 de lei dacă încalci această regulă pe litoral. VideoSursa foto: Arhiva EVZ

Șoferii care intră cu mașina pe plajă riscă amenzi mari. Circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative, este strict interzisă.

Un șofer din Neamț a rămas împotmolit pe plaja din Eforie, iar turiștii au încercat să-l scoată din nisip. A fost nevoie ca mașina să fie scoasă cu ajutorul unui ATV. Turiștii aflați pe plajă au chemat poliția, iar bărbatul s-a ales cu o amendă mare.

„La data de 27 iulie, polițiști din cadrul Stațiunii Eforie au identificat un bărbat, de 18 ani, care, la data de 26 iulie, ar fi pătruns cu autoturismul pe o plajă din stațiunea Eforie”, a transmis IPJ Constanța. Amenda este de 10.000 de lei, în baza O.G. 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă.

S-au dat deja amenzi mari

În iunie, inspectorii de la Apele Române au dat amenzi în valoare de 2.000 de lei pe litoral, pentru circulaţia cu autovehicule (de tip ATV) pe plaje, informează Administraţia Naţională Apele Române (ANAR). Circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative, este strict interzisă, în caz contrar putând fi aplicate amenzi de 5.000 de lei pentru persoane fizice şi 20.000 lei pentru persoane juridice.

„În perioada 26 iunie - 2 iulie, de la Năvodari la Vama Veche, 6 echipe de inspectori (ai Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral şi de la nivelul altor Administraţii Bazinale de Apă), formate din peste 20 de angajaţi, au controlat mai mulţi operatori de plajă, dar şi modul de respectare a regulilor de utilizare a plajelor şi a apelor din zona costieră de către persoane private.

Astfel, au fost aplicate amenzi în valoare de 2000 de lei pentru circulaţia cu autovehicule (de tip ATV) pe plaje, conform prevederilor legale din OUG nr. 202/2002 (actualizată) privind gospodărirea integrată a zonei costiere”, se arată în comunicatul ANAR. „Acţiunile de control vor continua şi vor viza atât respectarea de către persoane fizice a prevederilor legale, cât şi a condiţiilor impuse operatorilor de plajă prin contractele de închiriere”, subliniază ANAR.

Ne puteți urmări și pe Google News