Evenimentul Zilei > International > Turcia a ARESTAT patru jurnaliști străini la întoarcerea lor din Siria
Turcia a ARESTAT patru jurnaliști străini la întoarcerea lor din Siria

Turcia a ARESTAT patru jurnaliști străini la întoarcerea lor din Siria

Patru jurnaliști străini - trei italieni și un francez - au fost arestați joi seara de către forțele de securitate turce în timp ce încercau să se întoarcă ilegal pe teritoriul Turciei dinspre Siria, a indicat sâmbătă organizația Reporteri fără Frontiere, informează AFP.

Jurnaliștii au fost interpelați la postul de frontieră Mursitpinar (sud), vizavi de orașul sirian Kobane, și ar urma să facă obiectul unei proceduri de expulzare, a anunțat agenția turcă de presă Anadolu, preluată de Agerpres.

Doi dintre jurnaliștii italieni lucrează pentru radioteleviziunea publică RAI și jurnalistul francez pentru cotidianul Le Figaro, a precizat Anadolu.

''Samuel Forey plecase ca să transmită despre recucerirea orașului Tall Abyad. El trecuse ilegal'', a declarat pentru AFP un redactor-șef de la Le Figaro, Philippe Gelie, precizând că el ''este în curs de expulzare''.

După mai multe zile de luptă, forțele kurde au preluat marți controlul orașului sirian Tall Abyad, de la frontiera cu Turcia, care fusese ocupat până atunci de către jihadiștii grupării Statul Islamic (SI).

Luptele au determinat exodul a cel puțin 23.000 de refugiați către Turcia, potrivit autorităților turce.