Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au continuat cercetările în cazul a doi cetăţeni turci care au transportat pe Marea Neagră, cu ajutorul unei ambarcaţiuni, peste 60 de persoane din Irak, Pakistan, Siria şi Afganistan. 

În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că ambarcaţiunea „Ilayda55” era condusă de doi cetăţeni turci A.B, în vârstă de 53 ani, şi G.B., în vârstă de 45 de ani, care au plecat împreună cu grupul de migranţi, în data de 27 noiembrie, dintr-un port situat pe coastele Turciei.

Poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că la bordul ambarcaţiunii se aflau peste 60 de migranţi, cetăţeni din Irak, Pakistan, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră, susține cugetliber.ro. 

Cercetările s-au derulat sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, iar în cursul zilei de ieri, cele două persoane au fost prezentate Judecătorului de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora. Totodată, întregul grup de migranţi a intrat în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.