Taximetriştii sunt obligaţi „să nu refuze clientul în efectuarea unei curse în interiorul localităţii şi să respecte solicitările legale ale acestuia”, aşa cum prevede Legea nr. 38/2002 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Poliţia municipiului Constanţa a amendat, miercuri, cu suma de 100 de lei un taximetrist aflat în zona Gării Constanţa, care a refuzat să transporte un client pentru că destinaţia la care acesta dorea să ajungă era la o distanţă considerată prea mică.

„Un taximetrist constănţean a fost sancţionat de agenţii Direcţiei Generale Poliţia Locală pentru că a refuzat să ia un client. Incidentul a avut loc în zona Gării CFR din Constanţa. Şoferul de taxi nu a vrut să îl ducă pe constănţean la destinaţia solicitată pentru că era prea aproape şi cursa ar fi fost prea scurtă. Conducătorul auto a fost amendat cu 100 de lei, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Constanţa.

De asemenea, reprezentanţii administraţiei locale le cer cetăţenilor să ia atitudine împotriva taximetriştilor care, printre altele, vorbesc urât sau nu pornesc aparatul de taxat.

„Dacă un taximetrist refuză o cursă, deşi este liber, vă cere mai mulţi bani, vorbeşte urât sau refuză să pornească aparatul de taxat şi vă cere o altă sumă de bani, puteţi depune o reclamaţie la firma de care aparţine taxiul sau puteţi semnala problema la Direcţia Generală Poliţia Locală, la numărul de telefon 0241484205. Pentru utilizatorii aplicaţiei WhatsApp numărul de contact este 0799606142″, a transmis Primăria Constanţa

 

Te-ar putea interesa și: