Editura Evenimentul si Capital

Cum și-a SCHIMBAT Tudose limbajul pentru a ATRAGE tinerii: Sunteți generația #insist

Mihai Tudose
Autor: | | 0 Comentarii | 253 Vizualizari

Premierul Mihai Tudose a participat, astăzi, la deschiderea programului oficial de Internship al Guvernului - ediţia 2017, unde le-a transmis stagiarilor să fie activi, insistenți și inovativi.

„O să încep prin a vă anunţa că după (eveniment - n.r.) o să am o discuţie foarte dură cu colegul nostru. De ce sunt numai o sută? De ce nu sunt mai multe locuri? Anul trecut au fost mai multe locuri! Data viitoare, să creştem, fiindcă înţeleg că sunteţi o sută din trei mii două sute şi ceva...(de candidaţi - n.r.) Adică, eu nu ştiu nicio facultate, nicio universitate care să aibă 30 pe loc şi vă mulţumesc pentru faptul că aţi insistat, pentru că afară (în faţa Palatului Victoria - n.r.) sunt nişte oameni cu hashtag rezist, dumneavoastră sunteţi cu hashtag insist. Vezi pe partea astalaltă a clădirii”, le-a spus premierul internilor, informează News.ro.

El a adăugat că „am să vă rog să stăm mai mult de vorbă când terminaţi. Eventual cu cei care supravieţuiesc experienţei guvernamentale administrative. Nu o să vă fie uşor, o să vă schimbe complet viaţa, o să vedeţi că lucrurile funcţionează altfel decât ar trebui de cele mai multe ori şi principalul scop al părţii guvernamentale - în ceea ce vă priveşte - este ca dumneavoastră să aduceţi un suflu nou, să criticaţi, să insistaţi, să puneţi întrebări, să daţi soluţii, să insistaţi cu soluţiile acolo unde se poate, fiindcă din experienţa trecută înţeleg că nişte colegi de-ai dumneavoastră chiar au livrat nişte soluţii foarte bune - nu vă spun în ce domenii ca să nu vă canalizaţi toţi în domeniul acela”, a afirmat Tudose.

De asemenea, şeful Executivului a precizat că i-a rugat pe toţi membrii Guvernului să îi trateze pe stagiari ca pe egalii lor.

„Meritaţi acest lucru. Sunteţi o sută de tineri superbi care în loc să folosiţi vacanţa pentru odihnă sau în alte scopuri mai ludice aţi preferat să veniţi în administraţie”, a susţinut Tudose.

Premierul le-a dat şi câteva sfaturi tinerilor, el având experienţă cu stagiarii din programele din anii anteriori.

„Vă sugerez să nu fie prima întrebare la ministere sau pe unde veţi fi, gen: şi noi la cât plecăm acasă? Nu. Staţi cât puteţi. Sâcâiţi-i, enervaţi-i pe colegii mei, inclusiv pe mine. Vă spus că astăzi, din foştii dumneavoastră colegi, am doi colegi noi care lucrează la partea de comunicare, sunt câţiva colegi de-ai dumneavoastră care lucrează în administraţie şi culminând cu o fostă colegă a dumneavoastră dintr-o generaţie de acum doi ani care este la uşă la mine la cabinet, pe partea din interior, evident, a uşii”, a mai spus Tudose.

În cadrul evenimentului au adresat mesaje vicepremierul Sevil Shhaideh şi miniştrii Liviu Pop, Marius Dunca, Gabriel Petrea, Doina Pană, Ilan Laufer şi secretarul de stat Raed Arafat.

La ediţia 2017 a programului de internship guvernamental participă 100 de tineri studenţi sau proaspăt absolvenţi proveniţi din 50 de universităţi din ţară şi străinătate, selectaţi din peste 3.000 de candidaţi.

Tinerii vor beneficia de o bursă lunară de 1000 de lei, iar cei care nu au posibilitatea să se cazeze vor beneficia gratuit de această facilitate. Perioada de desfăşurare a programului este de două luni: 17 iulie - 17 septembrie.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI