Tudose a acuzat că sondajul condus de Marius Pieleanu este o „făcătură”, lansând un atac dur la adresa acestuia. 

"Dacă nu ai mâncat nişte copii cruzi dimineaţa nu ai cum să cazi aşa mult în sondaje. Ori am eu nişte probleme şi trebuie să plec acasă, ori sunt nişte probleme în guvern. Săptămana asta voi lua nişte decizii dure.  Voi face o remaniere", a precizat Tudose la Antena 3.

Premierul a precizat tranşant că ar fi binevenită o remaniere guvernamentală, pe care intenţionează să o facă în perioada următoare. 

Tudose A EXPLODAT! Anunță REMANIERI în Guvern. Ce spune despre relația cu Dragnea

”Săptămâna aceasta voi lua niște decizii dure sau necesare. Sunt cel puțin doi miniștri pe care am sa îi rog să părăsească Guvernul. Voi lua decizia săptămâna aceasta, credeți-mă”, a declarat Tudose în emisiunea lui Gâdea. 

Sondaj alarmant pentru Guvern. ROMÂNII ÎŞI PIERD ÎNCREDEREA în schimbările promise de Coaliţia PSD-ALDE. „Am mai văzut așa ceva la Guvernul Boc”

După părerea ministrului, o problema a rezultatelor proaste a Guvernului în sondajul Avangarde, ar putea fi existenţa în Cabinet a unor miniştri cu probleme penale.  Cei doi miniștri care au probleme cu justiția, fiind anchetați în dosarul Belina, sunt Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, prima trimisă în judecată și cea de-a doua în curs de ridicare a imunității în Parlament. 

De la o încredere de 40% de care se bucura, guvernul Tudose a ajuns la un procent de 27%, arată ultimul sondaj de opinie făcut de sociologul Marius Pieleanu.