Evenimentul Zilei > Politica > TUDOSE CONTRAATACĂ. MESAJ cu sânge rece pentru CARMEN DAN: „Trageți dumneavoastră concluziile!”
TUDOSE CONTRAATACĂ. MESAJ cu sânge rece pentru CARMEN DAN: „Trageți dumneavoastră concluziile!”

TUDOSE CONTRAATACĂ. MESAJ cu sânge rece pentru CARMEN DAN: „Trageți dumneavoastră concluziile!”

Conflictul dintre șefa de la Interne, Carmen Dan, și premierul Mihai Tudose capătă noi dimensiuni, după ce prim-ministrul a publicat un mesaj pe pagina proprie de Facebook pentru a încerca să tranșeze conflictul, explicând că nu i-a influențat chestorului Ioniță decizia de a nu accepta șefia IGPR.

Tensiunile cresc exponențial după ce prim-ministrul demască o aparentă inconsistență în cronologia pe care a făcut-o publică Dan în discursul prin care a anunțat că nu își va prezenta demisia. În mesajul publicat joi seara pe pagina personală de Facebook, Tudose explică faptul că înlănțuirea evenimentelor este într-adevăr cea făcută publică de Carmen Dan și tocmai din acest motiv el nu ar fi avut nicio legătură cu descurajarea chestorului Ioniță.

 

 

„Doamna Carmen Dan recunoaște cã la ora 6:27 a fost sunatã de domnul chestor Ioniţã, care a anunţat-o cã dorește sã se vadã cu domnia sa. În acea dimineaţã, i-a transmis acesteia cã nu vrea sã fie șef al IGPR. Ședinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniță, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu și cã aștept un raport de la dânsul. La acea orã, toate televiziunile titrau cã domnul chestor Ioniţã nu dorește sã fie noul șef al IGPR. Cum poate spune cineva cã anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniță sã se rãzgândeascã? Trageți dumneavoastră concluziile”, a scris Mihai Tudose.

 

Mesajul, apărut la ora 23.00, încheie într-o notă puternică o zi în care s-au vehiculat ipoteze despre demisia sau demiterea lui Carmen Dan și care au fost curmate de un discurs tăios al șefei de la Interne în care îl acuza pe prim-ministrul României că a jucat un rol important în decizia chestorului Cătălin Ioniță de a refuza să îndeplinească funcția de șef interimar al IGPR.

 

Ministrul de interne a prezentat un document semnat de Alexandru Cătălin Ioniță prin care acesta ar fi acceptat să îndeplinească funcția deținută în acest moment de Bogdan Despescu, în eventualitatea în care acesta din urmă ar fi fost demis de premier.

Captură de ecran a mesajului premierului

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.