Evenimentul Zilei > Politica > Tudose își joacă reputația în Republica Moldova
Tudose își joacă reputația în Republica Moldova

Tudose își joacă reputația în Republica Moldova

Premierul Mihai Tudose face vineri, la Chișinău, prima sa vizită de lucru din actualul mandat, prestația sa fiind urmărită de înalții oficiali europeni. Tudose se întâlnește cu omologul său pro-european Pavel Filip, dar nu a stabilit o întrevedere cu președintele pro-rus al Republicii Moldova, Igor Dodon

Vizita vine în contextul în care Tudose și-a luat săptămâna trecută, la Bruxelles, angajamentul că se va implica total în orientarea R.Moldova spre spațiul european. „Suntem la marginea Uniunii Europene şi ne revine o sarcină imensă din punct de vedere al asigurării drumului pro-european al Moldovei”, a spus Tudose după întâlnirile pe care le-a avut cu liderii europeni.

Tudose și-a întrerupt ședința de Guvern de ieri, în jurul prânzului, pentru o discuție telefonică cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, pe tema R.Moldova. Cei doi au stabilit foaia de lucru pentru vizita premierului. R.Moldova a semnat un Acord de Asociere cu UE prin care se obligă să demareze ample reforme în justiție și economie în schimbul unui ajutor financiar de aproximativ 100 de milioane de euro din partea europenilor. 

Ample proteste au fost organizate ieri, la Chișinău, după ce Parlamentul a schimbat legislația electorală în ciuda recomandărilor făcute de europeni.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: