Dar nu toți jurnaliștii străini sunt de părere că Tudose este cea mai bună alegere pentru România. "Partidul de guvernare din România, Social-Democraţii, l-a ales pe ministrul Economiei Mihai Tudose să îl înlocuiască pe premierul pe care l-a demis săptămână trecută, alimentând speranţele pentru rezolvarea încă de joi a impasului politic. 

Nu vedem nicio schimbare majoră în politicile guvernamentale, cu excepţia posibilităţii unui efort mai mare pentru legi anticorupţie mai puţin stringente”, au notat analiştii Nordea citaţi de Euronews.

AFP anunță că preşedintele român Klaus Iohannis l-a desemnat pe Tudose pentru funcţia de premier, la propunerea PSD, aflat la putere.v„Mihai Tudose, un jurist de 50 de ani, dispune de 10 zile pentru a obţine votul de încredere din partea Parlamentului privind echipa şi programul său”, mai scris agenţia franceză.

Associated Press are o părere diferită. „Dragnea pierde din popularitate, în pofida faptului că partidului său a câştigat detaşat alegerile parlamentare din decembrie”, afirmă AP, explicând că protestele din februarie i-au ştirbit scorul în sondaje şi că PSD „a primit încă o lovitură după ce şi-a demis propriul Guvern”, scriu aceștia preluați de la Washington Post.

În Iranm, postul televiziune Press TV afirmă că nominalizarea lui Tudose este menită să rezolve criza politică din ţară, „are ar putea distruge încrederea investitorilor în economia României, care creşte rapid”. PSD a luat în calcul şase persoane pentru conducerea Guvernului, dar cinci dintre ele au refuzat oferta. „Analiştii spun că reticenţa de a accepta poziţia este provocată de decizia abruptă a social-democraţilor de a-l demite pe fostul premier”, scrie Press TV pe site, conform News.ro.