În opinia șefului Executivului, anul 2016 a fost un eşec din punct de vedere al proiectelor demarate, ceea ce a dus la cheltuieli publice reduse pentru investiţii în primele luni ale lui 2017, dar că actualul Guvern a reuşit să recupereze acest lucru.

„Încă un mit dispare astăzi privind scăderea investiţiilor în economie. Potrivit INS, investiţiile nete din trimestrul III au fost cu 10,3% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului 2016. De asemenea, investiţiile din primele 9 luni ale anului 2017 au fost în creştere cu 3,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent. Sper ca cei care văd numai dezastre să dea dovadă de mai multă responsabilitate, iar atunci când afirmă ceva să pună lucurile în context. Anul 2016 a fost un eşec din punct de vedere al proiectelor demarate, lucru ce a dus la cheltuieli publice reduse pentru investiţii în primele luni din 2017, dar am reuşit să recuperăm acest lucru”, a precizat prim-ministrul pe rețeaua de socializare.

Investiţiile nete în economia naţională în al treilea trimestru al anului au crescut cu 10,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 20,4 miliarde lei (4,4 miliarde euro), arată datele publicate vineri de INS. Creştere din al treilea trimestru a fost înregistrată la toate elementele de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 22,8%, alte cheltuieli cu 11,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,1%.

În perioada ianuarie-septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 3,6%, până la 50 miliarde lei (10,8 miliarde euro). Avansul a fost înregistrat la următoarele elemente de structură: utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 6,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,4%. Investiţiile în alte cheltuieli au scăzut cu 1,6%.

Te-ar putea interesa și: