Evenimentul Zilei > Justitie > EXCLUSIV. Ultimatum din PSD pentru Tudorel Toader: Ori dă OUG, ori pleacă!
EXCLUSIV. Ultimatum din PSD pentru Tudorel Toader: Ori dă OUG, ori pleacă!

EXCLUSIV. Ultimatum din PSD pentru Tudorel Toader: Ori dă OUG, ori pleacă!

Tudorel Toader intră în ultima săptămâna a mandatului său. Sau cel puțin așa susțin surse din PSD. O mișcare politică care poate arunca în aer coaliția PSD-ALDE. Dar nu numai...

Surse din PSD ne-au anunțat că în următoarele zile se va pune extrem de serios problema demiterii lui Tudorel Toader. Motivul este temporizarea permanentă a inițiării unor OUG pentru modificarea legilor justiției, care de fapt ascunde refuzul acestuia de a-și asuma responsabilitatea. 

"S-a discutat extrem de serios în acest weekend modul în care suntem duși de nas de Tudorel Toader. I s-a pus în vedere că ori dă OUG cu amnistia și grațierea, ori pleacă. S-a transformat într-o frână permanentă la tot ceea ce vrem să facem, ne dă doar declarații de doi ani", ne-a declarat un membru marcant al PSD, apropiat de Liviu Dragnea.

De altfel, liderii PSD care au rămas grupați în jurul lui Liviiu Dragnea i-au reproșat în nenumărate ocazii lipsa de progres în ceea ce privește legile justiției. În urmă cu două-trei săptămâni, la una din întâlnirile din weekend, Liviu Dragnea a chemat-o pe Viorica Dăncilă pentru a le da asigurări susținătorilor săi că nu joacă dublu în ceea ce privește soarta unora dintre ei. La aceea întâlnire s-a spus foarte clar că Tudorel Toader refuză să inițieze OUG, iar premierul Dăncilă a reafirmat că dacă va avea un asemenea document pe ordinea de zi l-ar semna!

Un istoric al declarațiilor ministrului Justiției ne arată acest joc permanent.

„Reflectez. (…) Când voi avea un răspuns structurat atunci vi-l voi oferi. (…) Când am ceva de spus, sigur vă spun”, a afirmat Toader, la Parlament în data de 17 ianuarie 2019. 

„Întrebaţi-i pe cei care v-au zis. Dumneavoastră cred că nu vă faceţi iluzia că vă răspund ce-mi sugeraţi să vă răspund. Când voi avea mai multe informaţii vi le voi oferi”, a completat Toader.
Întrebat în aceeași dată dacă el a văzut la PSD sau a primit vreun draft de proiect pe o OUG privind amnistia şi graţierea, ministrul Justiţiei a spus: "Dumneavoastră aţi auzit răspunsul pe care l-am repetat de mai multe ori, sigur, bănuiesc că da".

Ultima declarație oficială a lui Liviu Dragnea pe această temă a fost în urmă cu o săptămână. 

Liviu Dragnea: Nu vreau să vorbesc despre himere. Când o să văd un text care să conțină ceea ce s-a discutat în Comitetul Executiv Național și care pe mine, pe domnul Tăriceanu să ne convingă ca acele ordonanțe repară mare parte din nedreptățile care au iesit la iveală în ultima perioadă, atunci o să vorbesc despre ele și o să le susțin.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: