Conducerea clubului de la malul mării a bătut palma, în urmă cu mai puţin de două săptămâni, cu fostul atacant al FCSB-ului, Juvhel Tsoumou, iar ieri a ajuns la o înţelegere şi cu sud – americanul Marquinhos Pedroso.

Trecut, de-a lungul carierei sale, pe la celebra formaţie braziliană Gremio, dar şi pe la maghiarii de la Ferencvaros, apărătorul lateral stânga, în vârstă de 27 de ani, a încheiat un contract cu Viitorul, valabil, pentru început, doar pentru o perioadă de cinci luni de zile.

„Începând de joi, fundaşul brazilian Marquinhos Pedroso este noul jucător al formaţiei noastre. Născut la 4 octombrie 1993, la Tubarao, Marquinohos are 1,75 metri şi evoluează pe postul de fundaş stânga” este prezentarea pe care i-au făcut dobrogrenii fotbalistului din America de Sud, pe pagina oficială a clubului.

Marquinhos Pedroso, care a evoluat, ultima oară, pentru prim divizionara bulgară Botev Plovdiv, are la dispoziţie doar câteva luni pentru a-l convinge pe Gică Hagi că merită să rămână la gruparea constănţeană şi în sezonul viitor.

„Marquinhos a semnat un contract valabil până la finalul acestui sezon, cu drept de prelungire pentru încă un an” a mai informat conducerea alb – albaştrilor.

Brazilianul, încântat de fotbalul din România

Încântat de facilităţile şi de atmosfera pe care le-a găsit la Constanţa, jucătorul sud – american e optimist că echipa dobrogreană va atinge, din nou, performanţe notabile.

„Am semnat cu Viitorul pentru că am auzit numai lucruri bune despre această echipă. Am discutat cu Jo Santos şi mi-a spus despre facilităţile de aici. Cred în acest proiect de la Viitorul şi cred că putem realiza, împreună, lucruri mari, aici. Sunt gata să contribui” a fost prima declaraţie a brazilianului, după sosirea în România.

Chiar dacă Romario Benzar şi ceilalţi coechipieri ai săi sunt, în această ediţie de Liga I, departe de locurile pentru play-off, Marquinhos Pedroso afirmă răspicat că nu are de gând să părăsească formaţia lui Gică Hagi până când nu îşi va trece în palmares un trofeu.

„În fotbalul din Liga I există multă calitate tehnică. Din acest motiv, cred că fotbaliştii brazilieni pot face sezoane frumoase în România. Obiectivul meu este, cu siguranţă, acela de a deveni campion cu Viitorul. Mi-a plăcut întotdeauna să evoluez pentru cluburi importante, care luptă pentru titlu şi care încearcă să câştige toate meciurile” şi-a expus Marguinhos planurile de viitor.