Preşedintele american Donald Trump a respins suspiciunile legate de sănătatea sa, după apariţia unor imagini în care este surprins coborând de pe o scenă cu paşi ezitanţi.

 

Sâmbătă seară, Trump a ţinut să dea o replică, pe Twitter, zvonurilor legate de starea sa de sănătate.

„Rampa pe care am coborât după ce mi-am terminat discursul era foarte lungă și abruptă, nu avea nicio bară de care să mă țin și, cel mai important, era foarte alunecoasă. Ultimul lucru pe care urma să-l fac era să cad pe spate, ca să aibă și fake news-urile cu ce să se distreze. Ultimii 10 pași i-am făcut în viteză. Cu avânt!”, a scris Trump.

Donald Trump bate șaua înainte de alegeri. „Punem capăt erei războaielor nesfârşite”

La serbarea care a fost organizată cu ocazia absolvirii Academiei Militare a SUA din West Point, președintele Donald Trump a ținut, sâmbătă, un discurs extrem de interesant.

Trump le-a promis noilor ofițeri că promiţându-le că datoria lor va fi să apere „interesele vitale ale Americii”, nu să lupte în „războaie nesfârşite” în locuri îndepărtate.

În urmă cu câteva zile, Trump a afirmat că va retrage 9500 de militari americani din Germania, unul din cei mai importanţi aliaţi ai Statelor Unite. Trupele vor fi mutate în Polonia şi în alte ţări, ceea ce a provocat reacţii de dezaprobare din partea oficialilor germani şi îngrijorare în Congresul SUA privind paşii înapoi pe arena internaţională.

În discursul de la West Point, preşedintele le-a spus celor peste 1000 de cadeţi care au încheiat cursurile că datoria militarilor americani nu este de a reconstrui ţări străine, ci de „a apăra – şi de a apăra puternic – ţara noastră de inamicii străini”.

„Punem capăt erei războaielor nesfârşite”, a declarat Trump. Nu este treaba forţelor americane să rezolve „conflicte vechi în locuri îndepărtate, de care mulţi nici măcar nu au auzit”.

În timpul mandatului său, liderul de la Casa Albă a retras militari din Siria şi a insistat ca aliaţii Statelor Unite din întreaga lume să contribuie financiar mai mult în schimbul angajamentului militar american pentru apărarea lor.

Trump şi-a ţinut discursul în contextul tensiunilor cu conducerea armatei referitor la trimiterea de trupe pentru reprimarea protestelor izbucnite în multe oraşe din SUA după decesul lui George Floyd, un bărbat de culoare ucis de poliţişti în 25 mai. Sâmbătă, preşedintele nu a abordat decât indirect problema rasismului în SUA, susţinând că absolvenţii de la West Point sunt exemple privind diversitatea Americii.

„Aţi venit de la ferme şi din oraşe, din state mari şi mici, şi proveniţi din toate rasele, religiile, culorile şi credinţele. Dar, când aţi intrat aici, aţi devenit parte dintr-o singură echipă şi o singură familie, servind cu mândrie o singură naţiune americană”, a spus el, potrivit agerpres.ro