„Obamagate”. Procurorii intervin în cazul spionării campaniei lui Trump în 2016

„Obamagate”. Procurorii intervin în cazul spionării campaniei lui Trump în 2016

„Obamagate” este un subiect controversat în SUA. Acest termen a fost folosit prima dată de către președintele Donald Trump și, după cum sugerează și numele, implică un fel de scandal legat de predecesorul său, Barack Obama (foto).

Deși Trump a dat naștere acestui „Obamagate”, actualul președinte al SUA nu a fost în stare să facă lumină cu privire la acest lucru care îl acuză în mod direct pe Barack Obama, atunci când a fost întrebat de jurnaliști.

„Obamagate... Se întâmplă de multă vreme. Se întâmplă dinainte ca eu să fiu ales președinte. Este o rușine că s-a întâmplat”, a reacționat Donald Trump. Când a fost întrebar care este infracțiunea exactă, Trump a răspuns: „Știți care este crima. Infracțiunea este foarte evidentă pentru toată lumea”. Astfel, „Obamagate” este considerată pe Ocean drept o simplă teorie a conspirației.

În ultimele săptămâni, Trump a postat sute de tweet-uri și retweet-uri despre această presupusă infracțiune. Multe dintre mesaje conțin legături către articole care, susține președintele SUA, oferă dovada a ceea ce el a descris drept „cea mai mare crimă politică din istoria americană”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Scandalul „Obamagate” a izbucnit luna trecută, după ce aparenta capcană de sperjur întinsă lui Michael Flynn a dezvăluit dedesubturile hidoase în care s-a scufundat Comunitatea de Informații pentru a menține narativul că Trump a colaborat cu Rusia în 2016.

Acum, procurorul-general William Barr lucrează din greu la cazul „Obamagate”, relatează PJ Media.

Potrivit jurnalistului Adam Housley, „16-17 sesizări penale vor fi preluate de Departamentul de Justiție (DOJ) cu privire la spionarea campaniei Trump de către administrația Obama în 2016. Sesizările penale au fost deja trimise către DOJ, iar numărul total poate ajunge până la 17 la sfârșitul săptămânii viitoare. Anchetatorii lucrează la sesizări adiționale în timp ce vorbim, iar unele vizează ancheta Mueller și cum a fost anchetat Gen. Michael Flynn”.

Jurnalistul a afirmat că aceste sesizări penale vin din partea Congresului „și sunt mult mai detaliate decât până acum”. „Această informație vine de la oameni implicați direct și care cunosc investigațiile în desfășurare. Aceleași surse spun că aceste anchete vizează agenții FBI și McCabe poate fi unul dintre ei”, a mai spus Housley.

„Washington Examiner” a notat că Republicanii din Comisia de Informații a Camerei se pregăteau să trimită sesizările penale către Departamentul de Justiție. Opt dintre sesizările penale au fost trimise către Barr de republicanul Devin Nunes (California), iar acesta din urmă a declarat că Republicanii din Cameră au suficiente dovezi pentru „cel puțin alte cinci, posibile zece” recomandări de urmărire penală cu privire la investiția Rusia.