Trump a anunţat că guvernul federal va „reglementa statutul lor sau îi va închide” – referindu-se la companiile de socializare care suprimă vocile conservatoare în numele protejării „adevărului”.

„Au încercat şi în 2016, dar nu au reușit”

Surse apropiate de la Casa Albă spun că Trump are în vedere crearea unui grup de experți care să investigheze atitudinile anti-conservatoare pe platformele populare de social media din Silicon Valley.

Mai mult, Trump va semna joi un decret cu privire la social media. În urma amenințărilor anterioare, un purtător de cuvânt al Casei Albe a confirmat că președintele Trump va semna mâine un decret.

Cu toate acestea, nu există detalii despre conținutul decretului. Parlamentarul Matt Gaetz (republican-Florida) a declarat astăzi că lucrează cu membrii ai Comitetului Judiciar al Camerei pentru a dezvolta o legislație care i-ar priva pe gigantii social media de imunitatea lor legală în conformitate cu conținutul platformelor lor , potrivit unei copii a podcastului pe care Breitbart News l-a obținut în exclusivitate.

Giganţii din Silicon Valley nu răspund în faţa legii, dar gata cu aceste privilegii

Matt Gaetz a declarat „…giganţii au protecție, nu au nicio răspundere civilă şi, de acest privilegiu nu se bucură presa locală ori posturile de televiziune Fox News, CNN sau MSNBC . Ei beneficiază de avantaje speciale în temeiul Secțiunii 230 din Legea cu privire la decidența comunicațiilor ca platforme digitale, deoarece nu creează conținut pentru care ar trebui să fie responsabili. Nu iau decizii în legătură cu conținutul, ci spun doar <<haide, vino cu conținutul tău>>. În consecință, au multă protecţie”.

Companiile de social media au devenit tot mai părtinitoare față de conservatori, din acest motiv Gaetz s-a întrebat dacă companiile de social media merită să-și păstreze imunitatea cu ajutorul Secțiunii 230 din Lege.

Jurnalistul Don Bongino a tweetat: „ Cei de la Twitter au făcut o greșeală MARE . Acum s-au angajat în alegerile americane și au decis să devină redactori, mai degrabă decât o platformă de socializare. TOATE protecțiile platformei ar trebui revocate imediat, iar Twitter trebuie tratat ca editor”.