Potrivit New York Times, Donald Trump a fost pus la adăpost în acest buncăr , vineri seara, de către Secret Service, în timpul unei manifestații de stradă în fața reședinței sale oficiale.

Însă Donald Trump a venit cu precizări, afirmând că s-a dus în acel buncăr pur și simplu pentru o „inspecție”, și nu adus de Secret Service.

„A fost o informative falsă”, a dat asigurări președintele American în cadrul unei emisiuni de radio a lui Brian Kilmeade, animator al Fox News.

„A fost în timpul zilei”, a spus Trump, adăugând că a fost în acel buncăr „de două sau trei ori” în ultimele zile, dar de fiecare dată pentru „inspecții”. „Un grup întreg de oameni a venit cu mine”, a adăugat el.

În acest buncăr securizat a fost adus vicepreședintele Dick Cheney, în timpul atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001, scrie Le Point.

Pe de altă parte, prim-ministrul Boris Johnson a caracterizat miercuri drept „scandalos” şi „impardonabil” decesul lui George Floyd, un afro-american ucis de un poliţist în SUA, cerându-le totodată manifestanţilor să protesteze „într-un mod legal şi rezonabil”, înainte de mai multe acţiuni prevăzute să aibă loc la Londra, relatează Agerpres.

„Cred că ceea ce s-a întâmplat în SUA este scandalos, este impardonabil”, a declarat şeful guvernului conservator cu prilejul sesiunii săptămânale de întrebări cu deputaţii din Camera Comunelor, prima sa declaraţie pe această temă.

„Am văzut cu toţii pe ecrane şi înţeleg perfect că oamenii şi-au exercitat dreptul de a manifesta”, a adăugat el. „Evident, cred de asemenea că manifestaţiile trebuie să se deruleze într-un mod legal şi rezonabil”, a mai spus Boris Johnson.

Moartea lui George Floyd a declanşat numeroase manifestaţii şi o intensificare a violenţelor în numeroase oraşe din SUA, dar şi în alte ţări.

Responsabili ai poliţiei britanice au afirmat miercuri că sunt alături de „cei care s-au scandalizat” de moartea lui George Floyd, reamintind în acelaşi timp restricţiile de adunare din cauza coronavirusului.

„Suntem scandalizaţi, de asemenea, să vedem violenţele şi pagubele produse de atunci în numeroase oraşe americane”, au adăugat ei în această declaraţie publicată pe site-ul Consiliului naţional al şefilor din poliţie.