Evenimentul Zilei > International > Trump își pregătește revenirea politică după decizia Senatului: „Aștept cu nerăbdare”
Trump își pregătește revenirea politică după decizia Senatului: „Aștept cu nerăbdare”

Trump își pregătește revenirea politică după decizia Senatului: „Aștept cu nerăbdare”

Donald Trump își pregătește revenirea în politică după ce senatorii americani l-au achitat în al doilea proces de impeachment.

Donald Trump își pregătește revenirea în politică după ce a fost achitat de Senatul Statelor Unite. Datorită votului dat în forul american, el a scăpat de acuzația potrivit căreia ar fi încurajat asaltul asupra Capitoliului.

Conform publicației britanice Express, fostul președinte a sugerat că s-ar putea întoarce în politică. El a făcut o declarație la câteva ore după ce a fost achitat în al doilea proces de impeachment.

„În lunile următoare am multe de împărtășit cu voi. Aștept cu nerăbdare să continuăm călătoria noastră incredibilă, împreună, pentru a realiza măreția americană pentru tot poporul nostrum”, a transmis Donald Trump.

„Avem atât de multe lucruri înaintea noastră și în curând vom ieși cu o viziune pentru un viitor american luminous.”, a mai spus fostul președinte.

Trump își pregătește revenirea politică

Sâmbătă, Senatul Statelor Unite a votat în favoarea achitării fostului președinte în procesul de impeachment. Ei s-au pronunţat cu o majoritate de 57 din 100 pentru condamnare. Era nevoie de o majoritate de două treimi din cei 100 de senatori.

Trump a fost acuzat de „incitare la insurecție” în condițiile în care susținătorii săi au forțat intrarea în clădirea Capitolului în 6 ianuarie 2021.

Șapte senatori republicani au votat împreună cu democrații pentru condamnarea lui Trump. Aceștia sunt Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Mitt Romney, Ben Sasse și Pat Toomey.

Nancy Pelosi nu acceptă achitarea lui Trump

Președintele democrat al Camerei, Nancy Pelosi, i-a criticat aspru pe senatorii republicani pentru că au refuzat să voteze actul de acuzare. Într-o declarație, după ședința Senatului SUA, Pelosi a refuzat să accepte decizia de achitare.

„Incitarea la insurecție a lui Donald Trump, împotriva democrației noastre, i-a pus pe senatori, membri ai Congresului, personalul și ofițerii eroi de securitate în pericol mortal. Este cea mai gravă infracțiune constituțională comisă vreodată de un președinte și merită în mod clar condamnarea”, a declarat Nancy Pelosi.

Cu acest prilej i-a salutat pe senatorii republicani care au votat în favoarea actului de acuzare.

„Salut senatorii republicani care au votat conform conștiinței și pentru țara noastră”, a mai spus Pelosi.