„Este un lucru pe care aș fi dispus să îl fac, dar am vorbit cu medicul de la Casa Albă, el a spus că nu există niciun motiv să o facă, niciun simptom, nimic”, a spus președintele american după o întâlnire cu aleșii republicani din Congres.

Doi politicieni republicani care sunt  apropiați de președinte și viitorul șef de personal al lui Donald Trump s-au izolat voluntar începând de luni, după ce au fost expuși la virus.

Unul dintre ei, Matt Gaetz a anunțat marți pe Twitter că rezultatul testului său de la Covid-19 este negativ. Cu toate acestea, va rămâne în carantină până joi. Matt Gaetz a călătorit în avionul prezidențial Air Force One luni, după ce a fost expus la noul coronavirus la o conferință de la Washington la sfârșitul lunii februarie.

Dacă Donald Trump a rămas evaziv cu privire la măsurile prin care vrea sprijine economia americană amenințată de epidemie, liderul de la Casa Albă e optimist în ceea ce privește coronavirusul: „O să dispară, trebuie doar să rămânem liniștiți”, a declarat el, salutând „munca foarte bună” făcută de echipa condusă de vicepreședintele Mike Pence .