Trump, după prima zi în instanță: Nu vom avea un proces echitabil

Trump, după prima zi în instanță: Nu vom avea un proces echitabil Donald Trump. Sursa: captura video C-SPAN

Trump spune că „nu este corect” să se programeze un proces în timpul campaniei electorale. El a mai declarat luni că are o „problemă reală” cu judecătorul care se ocupă de dosarul său penal din New York – și că ar trebui să fie în campanie electorală în loc să fie în instanță.

Trump acuză inechitatea procesului

„Nu vom avea un proces echitabil”, le-a spus Trump reporterilor în afara sălii de judecată din Manhattan, după ce selecția juriului s-a încheiat pentru ziua respectivă în procesul său legat de o plată ascunsă, unul dintre cele patru dosare penale separate cu care se confruntă.

Trump l-a criticat, de asemenea, pe judecătorul Juan Merchan, pentru că i-a respins cererea de a i se permite să participe la o audiere la Curtea Supremă, săptămâna viitoare.

Trump spune că, în calitate de fost președinte, ar trebui să fie imun la urmărirea penală, o întrebare pe care cea mai înaltă instanță a națiunii trebuie să o cântărească pe 25 aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Desigur, judecătorul nu ne va permite să mergem  acolo”, a spus Trump. „El crede că este superior, cred, Curții Supreme.”

Dosarul lui Trump, făcut de un adversar politic

Fostul președinte al SUA l-a criticat în repetate rânduri pe judecătorul care prezida procesul, iar Merchan a respins luni cererea avocaților fostului președinte de a se recuza din caz.

„Avem o problemă reală cu acest judecător”, a spus Trump. „Este un judecător foarte conflictual.”

Donald Trump a denunțat cazul – prezentat de procurorul districtual Manhattan, Alvin Bragg, un democrat – ca fiind o „vânătoare de vrăjitoare politică” și a spus că ar trebui să iasă în campanie, în candidatura sa pentru Casa Albă din 2024.

Candidatul acuză „interferența electorală”

„Nu sunt în Georgia, sau Florida sau Carolina de Nord, să fac campanie așa cum ar trebui să fac”, a spus candidatul republican la președinție. „Este vorba despre interferența electorală”.

Trump, primul fost președinte care se confruntă cu acuzații penale, este acuzat că a falsificat înregistrările comerciale pentru că ar fi plătit bani pe ascuns unei vedete de filme pentru adulți cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 2016, pentru a împiedica dezvăluiri despre o întâlnire sexuală de-a sa din 2006.