Evenimentul Zilei > International > Trump despre Kim: Îmi place de el. Mă place. Kim: Avem o relație specială
Trump despre Kim: Îmi place de el. Mă place. Kim: Avem o relație specială

Trump despre Kim: Îmi place de el. Mă place. Kim: Avem o relație specială

Președinți SUA și Coreei de Nord se înțeleg doar la politețuri

Consilier în Ministerul de Externe nord-coreean, Kim Kye Gwan a declarat pentru KCNA că s-a întâlnit cu preşedintele Kim „în urmă cu câteva zile ” şi că acesta „i-a spus că relaţia dintre el şi preşedintele Trump este una specială”.

Cu câteva zile în urmă, Donald Trump a declarat despre Kim Jong Un: „Îmi place de el. Mă place. Ne înţelegem foarte bine. Îl respect. El mă respectă”.

Kim speră încă să ajungă la un acord cu privire la programul nuclear din Coreea de Nord, tratând direct cu Donald Trump, spun analiștii.

Potrivit acestora, Phenianul încearcă să profite din relația dintre cei doi lideri de stat pentru a obține concesii de la americani.

Liderul nord-coreean a lăudat deja „curajul extraordinar” al președintelui Trump, solicitând în același timp ca Washingtonul să propună o „nouă metodă” de negocieri până la sfârșitul anului, scrie AFP.

Phenianul este conștient de faptul că oficialii americani se vor opune ridicării sancțiunilor înaintea oricărei denuclearizări și, prin urmare, vor „să negocieze direct cu Trump”, a declarat Koh Yu-hwan, profesor de studii nord-coreene la universitatea Dongguk din Seul.

„Nordul trimite un mesaj pentru a spune că, dacă Trump nu dă un telefon, discuţiile vor eşua şi că acum acestea sunt la răscruce”, a spus analistul.

Negocierile între SUA şi Coreea de Nord stagnează după eşecul în februarie al celui de-al doilea summit Kim-Trump la Hanoi.

De atunci, Coreea de Nord a crescut tensiunile cu o serie de teste cu rachete şi noile discuţii angajate la începutul lui octombrie la Stockholm s-au încheiat și ele fără niciun rezultat

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: