Evenimentul Zilei > International > Trump declară război „IDEOLOGIEI SEXUALE”: Bărbatul e Bărbat, Femeia e Femeie!
Trump declară război „IDEOLOGIEI SEXUALE”: Bărbatul e Bărbat, Femeia e Femeie!

Trump declară război „IDEOLOGIEI SEXUALE”: Bărbatul e Bărbat, Femeia e Femeie!

Administrația Trump demantelează bucată cu bucată toată legislația privind „Ideologia de Gen” lăsată moștenire de Barack Obama.

În ultimele zile ale mandatului său, în ianuarie 2017, Barack Obama aproba o dispoziție prin care deținuților transsexuali li se permitea să se mute în închisorile pentru femei, dacă pretind că au „identitate de gen” feminină.

Procurorul General al administrației Trump, Jeff Sessions, a decis să pună capăt acestor practici. Oficialii Ministerului de Justiție american „vor folosi sexul biologic” pentru a determina dacă deținuții sunt considerați bărbați sau femei.

Încă de la început decretul lui Obama a fost criticat, deoarece a creat riscuri uriașe de viol, dat fiind că puține dintre persoanele care susțin că sunt transsexuale și-au făcut operație chirurgicală genitală, și puține pot fi confundate cu sexul opus.

Astfel, un deținut bărbat în toată legea putea declara că se simte femeie, și, în virtutea „libertății de gen”, ajunge într-o închisoare de femei în toată legea.

Directivele lui Sessions repun în drepturi distincția între bărbați și femei pe baza sexului biologic, respingând „sexualitatea ideologică”.

Administrația Trump duce de la început o campanie de combatere a decretelor pro-transsexuale date de Obama. În acest sens, a dispus măsuri în școli, în sistemul de sănătate și în armată.

Legislația lui Obama permitea oricărei persoane să-și „schimbe sexul” printr-o simplă declarație că are „identitatea de gen” a sexului opus, indiferent de aparență, date biologice și părerea opiniei publice.

În practică, „ideologia transgender” le obliga de pildă pe elevele adolescente din licee să folosească toaletele, dușurile și vestiarele împreună cu colegi care se declarau de „identitate feminină”. Cei /cele care se opuneau acestei promiscuități erau supuși oprobiului instituțiilor de învățământ de care aparțineau.