"Nu a fost Irak", a declarat presedintele  la ABC News. "Erau alți oameni. Și cred că știu cine sunt ceilalți oameni. Și tu ai putea, de asemenea".

Într-un interviu acordat lui George Stephanopoulos, Trump a criticat intervenția militară a Americii în Orientul Mijlociu, despre care a spus că a fost "cea mai gravă decizie din istoria țării noastre".

Trump a făcut remarcile după ce a fost întrebat de ce l-a lăudat pe Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord. Președintele a răspuns sec: "spun ucruri bune despre o mulțime de oameni".

În timpul dezbaterilor primare republicane, candidatul de atunci i-a acuzat pe Bill Clinton și pe George Bush că nu l-au ucis pe Osama bin Laden. El a spus: "Centrul World Trade a fost doborât pentru că Bill Clinton nu l-a ucis pe Osama bin Laden când avea șansa să-l omoare. Și George Bush … apropo, George Bush a avut șansa, de asemenea, și nu a ascultat sfatul CIA".

Aproape 3 000 de persoane au murit când 19 teroriști, cea mai mare parte saudiți, au deturnat patru avioane de linie pentru a le zdrobi în turnurile gemene si Pentagon, iar al patrulea s-a prăbușit într -un câmp din Pennsylvania.  ANS și serviciile de informații germane au declarat că au interceptat comunicaţiile care-l vizau pe al-Qaida Osama bin Laden.

11 septembrie a fost, de asemenea, folosit pentru a justifica invazia Irakului în 2003, care a provocat moartea a sute de mii de irakieni, mai mult de 4.000 de americani și 179 de soldați britanici, și a ajutat apariția grupului terorist Isis, notează The Independent.

Trump: "Au fost oameni care au aplaud în New Jersey, unde există o populație arabă mare" , adăugând, "Aplaudau când World Trade Center a căzut". În apărarea comentariilor sale a venit cu un citat dintr-un articol din Washington Post la 18 septembrie 2001, care spune: "În Jersey City, la doar câteva ore după ce World Trade Center s-a prăbuşit, forțele de securitate au arestat și interogat mai multe persoane care au fost văzute că sărbătoresc atacurile".