Trump a declarat că președintele Camerei, Nancy Pelosi, „și-a pierdut mințile” în legătură cu acuzaţiile pe care nu mai încetează să le facă și ar trebui să se întoarcă acasă, deoarece districtul său din California „se duce în iad”.

„Cred că Nancy Pelosi și-a pierdut mințile, cred sincer că ar trebui să se întoarcă acasă la San Francisco”, a declarat Trump jurnaliștilor de pe gazonul de sud, după ce s-a întors la Casa Albă din New York.

„Dacă te uiți la ce se întâmplă în districtul ei, totul se duce în iad”. Președintele menționând despre „persoanele fără adăpost care sunt pe toate străzile şi că îşi spală lucrurile în Oceanul Pacific.E oribil”La tot ce se gândește este doar să acuze. Dar ea nu vrea să facă anchete Știi cine vrea să facă anchete? Oamenii care conduc partidul: stânga radicală ”, a spus el.

Pelosi, democrat din California, a deschis ancheta împotriva lui Trump în septembrie, după ce o plângere a unui denunțător a dezvăluit o convorbire telefonică din 25 iulie între Trump și președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. În timpul conversației, Trump i-a cerut lui Zelensky să înceapă o anchetă privind candidatul la președinția democraţilor, Joe Biden.

Democrații susțin că Trump a stopat aproape 400 de milioane de dolari în ajutor militar Ucrainei pentru a-l determina pe Zelensky să-l cerceteze pe Biden. Întrebat dacă există vreun pro quo, Trump a spus: „citiți transcrierea”, notează time.