Trucuri ca să nu te îngrași. Poți să mănânci și noaptea

Trucuri ca să nu te îngrași. Poți să mănânci și noaptea sursa: Arhiva EVZ

Cine nu a auzit că specialiștii recomandă „să nu mănânci după ora 6 seara”. Într-adevăr regula poate fi chiar valabilă. Numai că trebuie ținut cont la ce oră te culci și ce mănânci.

Astfel, pentru cei de ora 2 dimineața, ar însemna să nu mai mănânci nimic timp de 8 ore, ceea ce este inuman. Regula corectă, de fapt, este să ai un regim organizat de nutriție, cu 3 mese principale și 2 gustări iar ultima masă să fie măcar cu 3 ore înainte de culcare, dacă nu chiar 4, iar după cină doar să vă hidratați, scrie andreeasava.ro.

Dacă puneți asta în practică, nici nu veți mai simți foamea fiindcă v-ați alimentat corespunzător de-a lungul zilei. Ce facem, însă, dacă nu ne iese chiar așa? Aplicăm trucuri pentru oameni ocupați și care n-au chiar mereu creierii lejeri să se preocupe numai de ce mănâncă și cum arată.

Trei trucuri ca să nu te îngrași dacă mănânci noaptea

1. Bea un pahar cu apă înainte să mănânci Totuși ți s-a făcut foame și e o oră imposibilă. Dacă tot ai ajuns până la ora aia, mai reziști încă o jumătate de oră. Bea mai întâi un pahar cu apă și așteaptă. Mănâncă abia după jumătate de oră, dacă tot îți mai este foame. Poate fi vorba despre deshidratare interpretată greșit. Am mai explicat că, de foarte multe ori, confundăm setea cu foamea. Dacă nu, oricum vei mânca mai puțin.

Ne puteți urmări și pe Google News

2. Ce mănânci O șaorma sau MacDonalds nu e același lucru cu un piept de pui la grătar. Noaptea nu ne satisfacem plăcerile culinare.

Iată o listă cu alimente pe care le poți mânca fără stres noaptea:

Carne slabă (pui, curcan) Urdă Iaurt grecesc sau degresat Fructe roșii Legume Hummus (nu cu lipie ci cu țelină sau morcov) Fulgi de ovăz Ciocolată neagră

3. Mănâncă fix cât să-ți amețești foamea Cert este că noaptea nu e pentru satisfăcut plăceri culinare deci nici pentru îndopat. Ideea e să poți adormi. Așadar, mănâncă încet și fix atât cât ai nevoie ca să treacă senzația chinuitoare care nu te lasă să dormi. Dimineața, la micul dejun, poți să înfuleci cât dorești.