Evenimentul Zilei > Sport > Trofeul Euro 2020, pus în pericol la București. Accidentul, surprins în timpul unei transmisiuni live. VIDEO
Trofeul Euro 2020, pus în pericol la București. Accidentul, surprins în timpul unei transmisiuni live. VIDEO

Trofeul Euro 2020, pus în pericol la București. Accidentul, surprins în timpul unei transmisiuni live. VIDEO

Cupa acordată câștigătoarei Campionatului European a fost la un pas de-a fi deteriorată, din cazua unei rafale de vânt care a dărâmat un panou.

Trofeul Campionatului European 2020 a ajuns, duminică, la București, și a fost în pericol de-a fi avariat. El a fost prezentat la „Arena Națională”, acolo unde a avut loc și un mic incident. În timp ce un reporter de la Realitatea Plus transmitea în direct, o rafală de vânt a dărâmat panoul publicitar aflat în spatele jurnalistei.

Trofeul de la Campionatul European, doborât de un panou care a fost luat pe sus de vânt

De asemenea, a fost lovit și trofeul cel mai râvnit din fotbalul continental la nivel de echipe naționale. Care cântărește 8 kilograme și este construit din argint.

Diana Șandru, reporterul care a trăit momentul respectiv, a dezvăluit că trofeul a avut puțin de suferit. Iar organizatorii au încercat să mușamalizeze accidentul.

„Atunci s-a prăbușit peste mine și peste cupă”

„După ce s-a terminat conferinţa de presă, organizatorii au ţinut de panourile respective până a terminat presa cu toate declaraţiile, iar în momentul în care unul dintre organizatori nu a fost atent, a bătut vântul mai tare, panoul respectiv care era susţinut de un cadru metalic a căzut din cauza unei rafale mai puternice vânt şi atunci s-a prăbuşit peste mine şi peste cupă. Cupa a căzut, nu pot să pun că este îndoită, e puţin strâmbă, dar nu este ceva ireparabil.

Cred că evenimentul a încercat a fi muşamalizat. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat, pentru că totuşi a fost un eveniment internaţional. S-a încercat muşamalizarea situaţiei”, a spus reporterul de la Realitatea Plus.

„După ce a căzut, organizatorii au venit, au ridicat cupa şi toată lumea s-a făcut ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”

„A fost mai mult şocul de moment. A avut rezonanţa aceea când a căzut, pentru că cupa este foarte grea. În momentul în care a căzut s-a îndoit puţin. După ce a căzut, organizatorii au venit, au ridicat cupa şi toată lumea s-a făcut ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Sinceră să fiu, m-a durut puţin. Oricum, panourile respective începuseră să se clatine, ele au fost asigurate în timpul evenimentului, însă după ce s-a terminat conferinţa de presă au fost ridicaţi suporţii aceia de nisip”, a mai povestit reporterul.