Trofeul Campionatului European 2020 a ajuns, duminică, la București, și a fost în pericol de-a fi avariat. El a fost prezentat la „Arena Națională”, acolo unde a avut loc și un mic incident. În timp ce un reporter de la Realitatea Plus transmitea în direct, o rafală de vânt a dărâmat panoul publicitar aflat în spatele jurnalistei.

Trofeul de la Campionatul European, doborât de un panou care a fost luat pe sus de vânt

De asemenea, a fost lovit și trofeul cel mai râvnit din fotbalul continental la nivel de echipe naționale. Care cântărește 8 kilograme și este construit din argint.

Diana Șandru, reporterul care a trăit momentul respectiv, a dezvăluit că trofeul a avut puțin de suferit. Iar organizatorii au încercat să mușamalizeze accidentul.

„Atunci s-a prăbușit peste mine și peste cupă”

„După ce s-a terminat conferinţa de presă, organizatorii au ţinut de panourile respective până a terminat presa cu toate declaraţiile, iar în momentul în care unul dintre organizatori nu a fost atent, a bătut vântul mai tare, panoul respectiv care era susţinut de un cadru metalic a căzut din cauza unei rafale mai puternice vânt şi atunci s-a prăbuşit peste mine şi peste cupă. Cupa a căzut, nu pot să pun că este îndoită, e puţin strâmbă, dar nu este ceva ireparabil.

Cred că evenimentul a încercat a fi muşamalizat. Nu este în regulă ceea ce s-a întâmplat, pentru că totuşi a fost un eveniment internaţional. S-a încercat muşamalizarea situaţiei”, a spus reporterul de la Realitatea Plus.

„După ce a căzut, organizatorii au venit, au ridicat cupa şi toată lumea s-a făcut ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic”

„A fost mai mult şocul de moment. A avut rezonanţa aceea când a căzut, pentru că cupa este foarte grea. În momentul în care a căzut s-a îndoit puţin. După ce a căzut, organizatorii au venit, au ridicat cupa şi toată lumea s-a făcut ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Sinceră să fiu, m-a durut puţin. Oricum, panourile respective începuseră să se clatine, ele au fost asigurate în timpul evenimentului, însă după ce s-a terminat conferinţa de presă au fost ridicaţi suporţii aceia de nisip”, a mai povestit reporterul.