Evenimentul Zilei > Sport > Sorana Cîrstea va lupta pentru trofeul de la Istanbul. Românca poate câștiga un turneu după 13 ani
Sorana Cîrstea va lupta pentru trofeul de la Istanbul. Românca poate câștiga un turneu după 13 ani

Sorana Cîrstea va lupta pentru trofeul de la Istanbul. Românca poate câștiga un turneu după 13 ani

Sorana Cîrstea s-a calificat, astăzi, în ultimul act al turneului de la Istanbul și are șansa să pună mâna pe un trofeu după o lungă perioadă de secetă.

Sorana Cîrstea (31 de ani, locul 67 în ierarhia mondială) s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Istanbul. În penultima fază a turneului din Turcia, organizat pe zgură, jucătoarea de tenis din România a înfruntat-o pe Marta Kostyuk (19 ani, poziția a 85-a WTA), scor 6-4, 6-4.

La primul turneu pe zgură din acest an, Sorana Cîrstea a avut evoluții foarte bune și nu a pierdut nici un set până acum. Pentru trofeu, sportiva din Târgoviște va lupta împotriva Elisei Mertens, jucătoare din Belgia, clasată pe locul 17 în ierarhia mondială. În semifinale, adversara de mâine a Soranei s-a aflat față în față cu Veronika Kudermetova, jucătoare din Rusia, în fața căreia nu a avut niciun fel de probleme. Belgianca s-a impus lejer, la capătul a două acte, scor 6-1, 6-4.

„A fost un meci complicat. Marta a jucat bine, dar sunt mulțumită că voi juca finala de mâine”

„Sunt foarte fericită, e prima finală din sezon. E pe zgură, la primul meu turneu din sezonul din acest an. Au fost condiții dificile, vânt, ploaie, dar au fost pentru toată lumea. A fost un meci complicat. Marta a jucat bine, dar sunt mulțumită că voi juca finala de mâine”, a declarat Sorana Cîrstea după ce s-a calificat în finala turneului de la Istanbul.

Cea mai bună performanță pentru Sorana Cîrstea, sfertul de finală de la Roland Garros, jucat în anul 2009

În anul 2007 a ajuns ultima dată într-o finală pe zgură. Atunci, românca a evoluat în ultimul act al turneului de la Budapesta. Până acum, ea a mai disputat patru finale. În 2008, a cucerit trofeul de la Tashkent. Sorana a pierdut ultimele acte de la Budapesta (2007), Toronto (2013)  și Tashkent (2019).

Pentru Sorana Cîrstea, cea mai mare performanță a carierei rămâne sfertul de finală pe care l-a jucat în anul 2009, la Roland Garros, turneul parizian de Mare Șlem ce se desfășoară pe zgură.