Evenimentul Zilei > Sport > Sorana Cîrstea îşi ia adio de la Miami Open. Românca, eliminată în trei seturi, de Anett Kontaveit
Sorana Cîrstea îşi ia adio de la Miami Open. Românca, eliminată în trei seturi, de Anett Kontaveit

Sorana Cîrstea îşi ia adio de la Miami Open. Românca, eliminată în trei seturi, de Anett Kontaveit

Capăt de drum pentru Sorana Cîrstea la turneul WTA de la Miami. Tenismena din România a fost învinsă vineri noapte, în trei seturi, de mult mai bine cotata jucătoare din Estonia, Anett Kontaveit.

Sorana Cîrstea a părăsit competiţia de 1000 de puncte găzduită de capitala statului Florida, după ce a cedat cu scorul de 3 – 6, 6 – 4, 3 – 6, în faţa numărului 22 mondial, Anett Kontaveit. Chiar dacă a început cu stângul această partidă din turul al doilea de la Miami Open, jucătoarea originară din Bucureşti a reuşit să revină spectaculos şi a fost cât pe ce să răstoarne calculele hârtiei.

Cîrstea a pierdut setul inaugural în jumătate de oră (3 – 6), dar jocul acesteia a crescut din ce în ce mai mult pe parcursul celui de-al doilea act. Românca în vârstă de 30 de ani a început să returneze tot mai bine, iar serviciul lui Kontaveit s-a clătinat din toate încheieturile. Cîrstea a obţinut două break-uri şi a împins confruntarea într-un set decisiv (6 – 4).

 Kontaveit şi-a arătat clasa în setul decisiv

Aflată într-o formă bună în ultima lună şi jumătate, în care a bifat zece victorii şi doar trei eşecuri, Kontaveit s-a trezit rapid şi a preluat, din nou, iniţiativa pe tabela de marcaj. Tenismena din Estonia şi-a trecut în cont două break-uri (4 – 0), iar revenirea Soranei Cîrstea la un singur game distanţă (3 – 4) nu a reprezentat decât un simplu foc de paie.

Deşi a salvat nu mai puţin de patru mingi de meci, dintre care trei consecutive, românca şi-a cedat, încă o dată, propriul serviciu (3 – 6). În urma acestei înfrângeri, venite la capătul unei lupte de o oră şi patruzeci şi cinci de minute, Cîrstea va rămâne în buzunar cu suma de 16.000 de dolari, precum şi cu 35 de puncte WTA.

Cîrstea, mulţumită de prestaţiile ei

Jucătoarea de 1,77 metri e mulţumită de evoluţiile sale din ultimul timp, însă recunoaşte că are dificultăţi în a concretiza victorii. „Cred că rezultatele nu sunt pe măsura jocului pe care l-am arătat” a declarat Cîrstea.

„Din momentul în care am revenit pe teren, în luna august a anului trecut, pot spune că joc foarte bine. Sunt o tenismenă agresivă, căruia îi place să dicteze punctele şi am reuşit să fac aceasta în cea mai mare parte a meciului din primul tur de la Miami” a mai adăugat tenismena de 30 de ani.