Evenimentul Zilei > Justitie > Tribunalul a decis: pedeapsă cu PUȘCĂRIE pentru Ostaficiuc și Chivorchian
Tribunalul a decis: pedeapsă cu PUȘCĂRIE pentru Ostaficiuc și Chivorchian

Tribunalul a decis: pedeapsă cu PUȘCĂRIE pentru Ostaficiuc și Chivorchian

Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, și fostul manager al clubului Poli Timișoara din ”epoca” Marian Iancu, au fost condamnați deja în procesul în care au fost judecați. Fiecare a primit ani de pușcărie cu executare.

Constantin Ostaficiuc, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, a fost condamnat, de către Tribunalul Timiș, la închisoare cu executare în dosarul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timișoara. Sentința, pronunțată vineri, a fost făcută publică de portalul instanțelor, în ultima zi din an. Astfel, Tribunalul Timiș l-a condamnat pe Ostaficiuc la patru ani și șase luni de închisoare cu executare și interzicerea drepturilor pentru o perioadă de trei ani după ispășirea pedepsei.

Fostul manager al clubului, Gheorghe Chivorchian s-a ales și el cu o pedeapsă de trei ani și zece luni de închisoare.  Ion Negrei și Ion Roșca, alțși reprezentanți ai clubului, au primit și ei câte trei ani de pușcărie.

Fostul secretar al CJ Timiș, Petrișor Nădăștean, a fost condamnat cu suspendare, ca și șeful Serviciului Cultură, Învățământ și Sport din cadrul aceleiași instituții.

 

DNA i-a trimis pe aceștia în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la comiterea infracțiunii. Ca atare, sentința de vineri a Tribunalului Timiș ”obligă în solidar inculpaţii Ostaficiuc Constantin şi Nădăştean Ioan Petrişor şi partea responsabilă civilmente SC Politehnica Timişoara SA, la plata sumei de 9.950.000 lei (cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, din care în solidar cu inculpatul Hrenoschi Răzvan pentru suma de 8.450.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Mihuţ Mircea Marian pentru suma de 3.000.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Cionvică Dan Sabin pentru suma de 7.800.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Chivorchean Haic Gheorghe pentru suma de 5.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Negrei Ion pentru suma de 4.500.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii, în solidar cu inculpatul Roşca Liviu Ioan pentru suma de 8.050.000 lei(cu accesoriile legale aferente), actualizată la data plăţii despăgubiri civile către partea civilă Consiliul Judeţean Timiş. Respinge acţiunea civilă faţă de inculpaţii Borza Petru şi Pepa Daniela”.

Sentința poate fi atacată la Curtea de Apel Timișoara. (Foto: Adrian Pîclișan)