Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei români suspectați de infectare cu noul coronavirus. Ei sunt însă departe de țară
Trei români suspectați de infectare cu noul coronavirus. Ei sunt însă departe de țară

Trei români suspectați de infectare cu noul coronavirus. Ei sunt însă departe de țară

Trei cetăţeni români sunt suspectați de infectare cu noul coronavirus, ei fiind izolaţi într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo.

În prezent, celor trei li se fac analize, a declarat vineri ministrul dominican al sănătăţii, Rafael Sanchez Cardenas, citat de agenţia EFE.

Cei trei români sunt toţi bărbaţi, în vârstă de 29, 35 şi respectiv 50 de ani. Potrivit agenției spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania. Media dominicană scrie însă că ei ar fi venit din Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital – Spitalul Militar Ramon de Lara – şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu „o viroză gripală”. „I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt, scrie Agerpres.