Trei judecători de la Tribunalul Călărași, față în față cu un rechizitoriu considerat a fi rușinos. Care sunt acuzațiile îndreptate către magistrați

Trei judecători de la Tribunalul Călărași, față în față cu un rechizitoriu considerat a fi rușinos. Care sunt acuzațiile îndreptate către magistrați Sursa foto Arhiva EVZ

Un reprezentant al Inspecției Judiciare a întocmit un rechizitoriu stufos, dar subțire, la adresa a trei magistrați de la Tribunalul Călărași.

Sunt probleme cu rezoluția prin care inspectorul Petre Roșu de la Inspecția Judiciară i-a trimis în judecată disciplinară pe judecătorii Neluta Tudorache, Ileana Alexandru și Iulian Alexandru de la Tribunalul Călărași. Conform luju.ro, rechizitoriul e doar o înșiruire fără noimă ale acțiunilor făcute de trei magistrați în litigiile cu instanța la care activau.

Rezoluția are 144 de pagini și e „subțire”

Sursa citată publică rezoluția respectivă, care se întinde pe parcursul a 144 de pagini. „Reprezintă „rechizitoriul” prin care cei trei judecători au fost trimiși în judecată disciplinară, fiind acuzați că – halucinant – au contestat hotărâri ale Colegiului de conducere al Tribunalului Călărași și conducerea instanței, prin acțiuni pe care, culmea, multe dintre ele le-au și câștigat.

Așa cum veți putea vedea, rezoluția nu reprezintă altceva decât o înșiruire ale acțiunilor făcute de cei trei judecători, ale acuzațiilor lansate de cei trei judecători, aspecte care, din punctul nostru de vedere, nu pot fi considerate abateri disciplinare. Rușinoasă rezoluție este însoțită de opiniile inspectorului Petre Roșu, care se pronunță în sensul existenței unor abateri disciplinare, însă acesta nu explică în concret faptele imputate celor trei judecători și de ce acestea trebuie sancționate”, mai spun jurnaliștii de la Lumea Justiției. Care cer ca această rezoluție să nu fie luată în seamă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Asta desigur dacă nu vrea să se facă de râs”

„Secția pentru judecători a CSM în materie disciplinară (care începe judecată în acest dosar chiar azi, miercuri, 8 septembrie 2021) trebuie să arunce la gunoi, credem noi, maculatură produsă de Petre Roșu. Asta desigur dacă nu vrea să se facă de ras și dacă nu vrea să ofere întregului corp al magistraților încă o confirmare că se comit execuții împotriva unor judecători care au ajuns să deranjeze.

Iar judecătorii Neluta Tudorache, Ileana Alexandru și Iulian Alexandru chiar deranjează în contextul în care au făcut sesizări și plângeri împotriva șefului CSM Bogdan Mateescu și împotriva secretarului general al CSM George Cătălin Șerban - acesta din urmă fost președinte chiar al Tribunalului Călărași și personaj suspectat de anumiți colegi de-ai săi din instanțe că ar avea implicare directă în construirea acestui dosar -, existând informații în sensul că cei trei magistrați au pronunțat în trecut decizii care nu au fost pe placul CSM sau a unor persoane din CSM, fie că vorbim despre membri ai Consiliului sau nu (asupra acestui subiect vom reveni într-o ediție viitoare)”, mai precizează luju.