Andra Gavril este o vedetă consacrată de cei zece ani cât a prezentat zi de zi „Jurnalul Cultural“ la TVR și care în prezent lucrează la Casa de Producție a postului public de televiziune. Jurnalista a acceptat să vorbească despre ea, așa cum nu a mai făcut-o.

”În perioada asta în care am stat cu toții ca niște… foarte inteligenți… în case și scriam pe facebook și eram foarte vocali, în timpul ăsta erau oameni care ne duceau gunoiul, care aprovizionau magazinele, care vindeau la raft, care măturau stada. Fiecare dintre nou are un rol. Și tendința asta pe care o avem în ultimii ani de a deveni foarte importanți, și foarte șmecheri, și foarte siguri pe noi, și foarte superiori.

Doamne, este o prostie, foarte superiori. Ca de obicei, îmi cer iertare, la vedere. Toți oamenii sunt importanți. Fiecare furnicuță are rolul ei. Dar nu. Noi suntem egali cu toată lumea, ne tragem de șireturi cu toată lumea, suntem tu cu toată lumea. În general suntem cei mai deștepți. De pe canapea, suntem cei mai deștepți”, a spus Andra Gavril, în timpul emisiunii.

Despre starea de urgență, Andra Gavril a mai scris pe blogul personal, în cadrul unui text, care poartă titlul ”Firimituri”, și unde analizează problemele societății românești, actuale. ”Specia umană e fabuloasă, jur. În două luni am învățat să aplaudăm că avem lesa mai lungă cu jumătate de metru, dar nu am învățat să nu mai scuipăm cu sete în mijlocul străzii. Ne războim cu măștile și cu termometrele, dar nu avem o problemă cu școlile care au wc în curte.

De fapt, nici școli nu mai avem. Suntem experți în toate conspirațiile mondiale, dar nu dăm doi bani pe ăla de lângă noi. Ne bucurăm că am scăpat de declarațiile pentru ieșit din casă și am sufocat orașele, în câteva zile, cu claxoane, înjurături, munți de gunoaie.

Regulile sunt pentru proști, e clar. Educația nu se face în două luni, e și mai clar. Și din toată povestea asta am ales, iar, să ne războim cu firimiturile aruncate ca pentru găini. Întrebările “de ce?”, “ce o să facem?”, “cum ieșim din asta?”, “ce mama naibii a fost asta?”, sunt tâmpenii la care o să ne gândim mâine. Da, ca în “Pe aripile vântului””, a scris Andra Gavril.