Evenimentul Zilei > International > Trei elevi de clasa a VIII-a riscă închisoarea pe viață. Acuzațiile aduse acestora de Serviciul de Securitate al Rusiei
Trei elevi de clasa a VIII-a riscă închisoarea pe viață. Acuzațiile aduse acestora de Serviciul de Securitate al Rusiei

Trei elevi de clasa a VIII-a riscă închisoarea pe viață. Acuzațiile aduse acestora de Serviciul de Securitate al Rusiei

Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat reținerea a trei elevi de clasa a VIII-a. Potrivit acestora, minorii au avariat mai multe șine de cale ferată din Moscova. Tinerii ar fi acționat după instrucțiunile oferite de alte persoane, care le-ar fi oferit bani. Elevii riscă închisoarea pe viață.

FSB a emis un comunicat de presă prin care este anunțată arestarea a trei minori, elevi în clasa a VIII-a. Potrivit informațiilor, aceștia ar fi avariat ușor șinele de cale ferată din capitala Rusiei, în schimbul unei sume de bani.

„FSB, împreună cu angajați ai Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei de la secția [de poliție] Moscova-Kurskaia, au oprit activitățile ilegale a trei rezidenți minori din Cehov, care au deteriorat infrastructura de transport pe tronsonul de cale ferată din direcția Kursk”, a anunțat Serviciul de Securitate al Rusiei într-un comunicat de presă.

Cei trei tineri ar fi acționat la indicațiile altor persoane. În comunicat FSB se susține că elevii ar fi vorbit pe Telegram cu persoane necunoscute, care le-au oferit anumite sume de bani pentru distrugerea căilor ferate. Pentru a demonstra că fapta a fost făcută, tinerii s-au filmat cu telefonul mobil și au trimis imaginile celor care le-au promis bani. Serviciu de Securitate al Rusiei nu a precizat ce sumă au primit elevii pentru deteriorarea căilor ferate și nici cât de mari au fost pagubele pe care le-au provocat.

„În prezent, se rezolvă problema tragerii la răspundere penală a adolescenților reținuți”, mai notează TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus.

Cei trei elevi ruși riscă închisoare pe viață

Chiar dacă nu au vorbit despre pagubele provocate de fapta tinerilor, FSB a precizat faptul că acțiunile se încadrează la act terorist sau sabotaj și vor fi sancționate potrivit articolul 205 sau articolul 281 din Codul Penal al Rusiei. Distrugerea ușoară a căilor ferate le poate aduce celor trei elevi de clasa a VIII-a o pedeapsă de la 1o ani la închisoare pe viață.

„Având în vedere cele de mai sus, FSB solicită minorilor și părinților acestora, precum și altor cetățeni, să fie vigilenți, să nu urmeze indicațiile persoanelor care sunt folosite de serviciile speciale ale Ucrainei pentru a comite acte de sabotaj la infrastructura de transport a Federației Ruse”, a adăugat serviciul de presă al FSB.

Serviciile Secrete Ruse susțin că cei care au plănuit astfel de fapte și le denunță înainte de punerea lor în practică, pot evita răspunderea penală. Legislația a fost schimbată în luna decembrie 2022, pentru ca sabotajul să poată fi pedepsit cu închisoare pe viață.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: