Evenimentul Zilei > Justitie > Ce sentințe mai dau judecătorii români: Femeia care fura mâncarea copiilor bolnavi scapă fără pedeapsă
Ce sentințe mai dau judecătorii români: Femeia care fura mâncarea copiilor bolnavi scapă fără pedeapsă

Ce sentințe mai dau judecătorii români: Femeia care fura mâncarea copiilor bolnavi scapă fără pedeapsă

O angajată a Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbunești a fost surprinsă de un minor și filmată cu telefonul mobil în timp ce fura din mâncarea copiilor. Imaginile au ajuns la directoarea complexului și a fost deschis un dosar pentru furt la Judecătoria Tg. Cărbunești.

Maria Sanda este angajata Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul în Dificultate Târgu Cărbunești prinsă în timp ce fura din mâncarea copiilor. Ea a fost filmată cu telefonul mobil și s-a deschis un dosar pe numele ei pentru furt. Judecătoria Tg. Cărbunești a decis ca pedeapsa pentru această faptă să fie o condamnare cu „avertisment“. Hotărârea nu este una definitivă și poate fi contestată.

„Renunță la aplicarea pedepsei față de inculpata Sanda Maria, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat. În baza art. 404 alin. 3 C. proc. pen. rap.la art. 81 Cod penal, aplică inculpatei Sanda Maria un avertisment. În baza art. 82 alin. 3 Cod penal, atrage atenția inculpatei asupra anulării renunțării la aplicarea pedepsei dacă în termen de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri se descoperă că aceasta săvârșise anterior rămânerii definitive a hotărârii o altă infracțiune, pentru care i s-a stabilit o pedeapsă chiar după expirarea acestui termen, situație în care se stabilește pedeapsa pentru infracțiunea care a atras inițial renunțarea la aplicarea pedepsei, aplicându-se apoi, dup caz, dispozițiile privitoare la concursul de infracțiuni, recidivă sau pluralitate intermediară.

Constată că față de inculpata Sanda Maria s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, începând cu data de 29.12.2021, ora 11:22, până la data de 30.12.2021, ora 11:22. Constată că prejudiciul a fost recuperat și ia act că nu există constituire de parte civilă în cauză”, a stabilit instanța Judecătoriei Tg. Cărbunești.

Ce alimente a furat infirmiera din mâncarea copiilor

Conducerea Complexului a fost anunțată de un copil de faptul că a surprins infirmiera în timp ce lua din alimentele aduse pentru mesele copiilor. Potrivit declarațiilor depuse la dosar, Maria Sanda își terminase tura și se pregătea să plece acasă atunci când un minor a văzut-o cu o plasă cu produse. Scena a fost filmată cu telefonul mobil, iar imaginile au ajuns la directoarea Complexului. Aceasta a întocmit un referat și l-a înaintat către directorului executiv al DGASPC Gorj.

„La momentul respectiv, angajata sus-menţionată terminase programul de lucru şi voia să plece acasă, având asupra sa o plasă, fiind însă observată de minorul …….., de asemenea beneficiar al instituţiei sociale, care l-a anunţat telefonic pe colegul său, solicitându-i să vină în curtea centrului. Numitul …… a venit în curte şi s-a deplasat la o ladă cu nisip de la pichetul de incendiu aflată în spatele clădirii complexului, a deschis lada şi a scos o plasă din plastic, dar imediat a venit lângă el inculpata, care a luat plasa şi a plecat către vestiar, spunând că în plasă se află resturi menajere.

La insistenţele numitului …….., inculpata a fost nevoită să scoată ce avea în sacoşă, respectiv o pungă cu zahăr de 1 kg, un borcan de muştar, un borcan cu zacuscă, o sticlă de bulion şi nişte carne de porc”, se arată în actul de sesizare a instanței de judecată, potrivit adevărul.ro.