Nu vă feriți de alimentele amare. Au multiple beneficii pentru sănătate

Nu vă feriți de alimentele amare. Au multiple beneficii pentru sănătate Sursa foto: arhivă EVZ

Alimentele amare nu sunt pe placul tuturor. Conțin însă o mulțime de substanțe benefice pentru sănătate. Dacă nu le puteți consuma în forma lor pură, le puteți adăuga în anumite preparate.

Legumele crucifere precum broccoli, varza de Bruxelles, varza kale, ridichile sau rucola sunt o sursă bogată de vitamina C, beracatoten, acid folic, potasiu sau fibre. În plus, gustul lor puțin amar este dat de o anumită substanță care este un antioxidant și un antiinflamator natural. Aceste legume pot încetini dezvoltarea tumorilor și răspândirea lor în organism. De asemenea, ele ajută ficatul să elimine toxinele și pot îmbunătăți vederea.

Multe beneficii

Afinele conțin polifenoli și antioxidanți. Aceste fructe acționează ca un antibiotic natural și pot ajuta în tratamentul infecțiilor dentare, intestinale sau ale tractului urinar. Multe dintre ceaiurile pentru infecțiile urinare sunt pe bază de afine. În plus, pot menține inima mai sănătoasă. Pot fi consumate ca atare sau sub formă de suc sau gem (ideal al fi să nu îl îndulciți prea tare).

Citricele sunt cele mai consumate fucte în sezonul rece, dar de multe ori coaja lor este aruncată. Aceasta însă conține mai multe flavonoide decât fructul în sine. Aceste substanțe pot reduce inflamațiile din organism. Este greu să consumați coaja simplă deoarece gustul nu este bun, dar puteți face ceai din ea, potrivit sodelicious.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cafeaua este sănătoasă

Ceafeaua este un aliment amar, dar are multiple beneficii pentru sănătate mai ales dacă nu o îndulcim. Un studiu de amploare, realizat în SUA și care a urmărit aproape 200.000 de subiecți pe parcursul la 50 de ani, arată care sunt beneficiile consumului de cafea.

Studiul a arătat că un consum regulat de cafea reduce riscul de deces cu până la 20%, deoarece cafeaua conține compuși fenolici, care sunt recunoscuți pentru proprietățile antioxidante, fapt care reduce riscul de cancer.

Cafeaua este bogată în antioxidanți și ne ajută să ne menținem mai tineri. Este folosită din ce în ce mai des în produsele anti-îmbătrânire. De asemenea, consumul de cafea ajută la combaterea depresiei și poate întârzia apariția unor boli degenerative. Poate regla și tranzitul intestinal.