FC Viitorul a câștigat, luni seară, în ultima partidă a etapei a 25-a, confruntarea disputată pe teren propriu împotriva celor de la FC Botoșani (scor 2-1).

CFR, FCSB, Craiova și Astra sunt calificate

Lovitura decisivă a fost dată de Andrei Ciobanu, care a marcat pentru dobrogeni în minutul 90+4 și le-a anulat moldovenilor orice speranță de calificare în play-off. Configurația finală a clasamentului va fi cunoscută în acest weekend, la finalul ultimei etape din sezonul regulat. În acest moment, CFR Cluj, FCSB, CS „U” Craiova și Astra Giurgiu sunt cele patru formații care și-au asigurat prezența în play-off.

Pentru celelalte două locuri rămase disponibile mai luptă Viitorul, CSM Poli Iași și Dinamo.

Primele două formații se întâlnesc în Copou, în timp ce echipa din Ștefan cel Mare se va deplasa la Giurgiu. În privința meciului Astra – Dinamo au apărut deja primele suspiciuni legate de corectitudinea gazdelor. Meme Stoica, oficialul FCSB, este convins că „alb-roșiii” vor câștiga la Astra.

Previziunea lui Meme: „Va câștiga fără emoții”

„Eu zic că Dinamo este calificată în play-off. Astra are un meci greu în Cupa României (n.r. cu Gaz Metan) imediat după Dinamo. Vă spun sincer. Dinamo va câștiga fără mari emoții la Giurgiu. Astra este deja califica. Dinamo, mai ales că «s-a ars» cu noi, va fi foarte concentrată”, a spus Stoica, la Digi Sport.

„Fotbalul românesc are nevoie de calificarea dinamoviștilor”

Edi Iordănescu, antrenorul Astrei, a afirmat că fotbalul românesc are nevoie de calificarea dinamoviștilor în playoff. „Teoretic, fotbalul românesc are nevoie de Dinamo în play-off! Practic, noi vom trata meciul cu maximă responsabilitate față de competiție și de adversar”, a afirmat Iordănescu junior, pentru gsp.ro.