Evenimentul Zilei > Actualitate > Trei cutremure în România, încă de la primele ore. Unde s-au produs mișcările seismice
Trei cutremure în România, încă de la primele ore. Unde s-au produs mișcările seismice

Trei cutremure în România, încă de la primele ore. Unde s-au produs mișcările seismice

Trei cutremure au avut loc în România, încă de la primele ore ale zilei de 1 august. Mișcările nu au fost unele de mari dimensiuni., conform specialiștilor.

Prima zi a lunii august a fost marcată încă de la primele ore de mișcări seismice. Chiar dacă nu a fost vorba despre cutremure de amploare, care să poată fi simțite. Astfel, 3 activități seismice au avut loc sâmbătă noaptea, conform Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Trei cutremure consemnate pe teritoriul țării noastre, în prima zi a lunii august

Trei cutremure înregistrate de INFP azi noapte. Prima mișcare tectonică a avut loc la ora 00:09:13, în Zona seismică Vrancea, pe raza județului Buzău, la adâncimea de 119 kilometri, cu magnitudinea de 3.3 pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 57 km E de Brașov, 67 km N de Ploiești, 121 km N de București, 125 km S de Bacău, 133 km V de Brăila, 135 km V de Galați, 136 km NE de Pitești, 172 km E de Sibiu, 186 km N de Ruse, 208 km SV de Iași.

A doua mișcare s-a înregistrat la ora 02:24:28, în Muntenia, pe raza județului Brăila. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 15 kilometri și a avut magnitudinea de 2.3 pe scara Richter.

Al treilea cutremur al zilei de 1 august a avut loc la ora 03:41:17, în Zona seismică Vrancea, pe raza județului Buzău, la adâncimea de 116 kilometri, cu magnitudinea de 2.3 pe scara Richter.

O mișcare seismică importantă a avut loc în Grecia și Turcia

Altfel, sursa citată a mai anunțat că a avut loc o mișcare seismică, în prima zi a lunii august, în Grecia și Turcia

„În ziua de 01 August 2021 la ora 07:31:29 (ora locală a României) s-a produs în DODECANESE ISLANDS, GREECE un cutremur semnificativ cu magnitudinea ml 5.6, la adâncimea de 10km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 157km SV de Aydin, 201km S de Karabaglar, 206km S de Izmir, 221km SV de Merkezefendi, 222km SV de Denizli, 230km S de Manisa”, au transmis specialiștii legat de cutremurul înregistrat în Grecia.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: