Cutremur în Vrancea! S-a produs în această seară

Cutremur în Vrancea! S-a produs în această seară

Un nou cutremur a avut loc în Vrancea, în orașul Buzău.

Un cutremur cu magnitudinea de 3.2 s-a produs luni, 5 iulie, la ora 21.27 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea, orașul Buzău. Cutremurul a fost, din fericire, unul slab, produs la o adâncime de 148 de km, conform datelor publicate de specialiști.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 67km E de Brașov, 87km NE de Ploiești, 105km S de Bacău, 126km V de Galați, 127km V de Brăila, 141km N de București, 155km NE de Pitești, 180km E de Sibiu, 187km SV de Iași, 205km N de Ruse.

Un alt cutremur a mai avut loc, recent, în Vrancea

Un alt cutremur a avut loc la mijlocul lunii trecute, tot în Vrancea, de aceeași magnitutide. Mișcarea telurică a avut loc, atunci, la adâncimea de 75 de km.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul general al INFP, Constantin Ionescu, a transmis că, la o perioadă de aproximativ doi ani de zile, autoritățile se așteaptă să aibă loc câte un cutremur de 5-6 grade pe scara Richter.

„În ultima perioadă s-au produs cutremure în jurul magnitudinii de 3 sau și mai mici. E o activitate normală a zonei Vrancea, cam la 2 ani se produce un cutremur între 5 grade și 6 grade pe Richter. Practic, această activitate a zonei Vrancea se încadrează în activitatea normală pentru regiune.

Dacă s-ar produce un cutremur de 7 grade Richter în zona Vrancea la o adâncime de, să zicem, 100 de kilometri, sigur, sunt afectate blocurile care au mai trecut prin alte cutremure anterioare, cum sunt cele din 1990, 1986, 1977, care nu au fost consolidate. E posibil să fie afectate și alte clădiri care nu au fost afectate în urma cutremurului din 1977 și peste care au trecut 50 de ani. Cutremurele care produc pagube mari sunt cele peste 7,2”, spunea Constantin Ionescu, directorul general al INFP, luna trecută.