Localnicii deranjați de muzica dată la maxim care au sunat la 112 au rămas șocați să vadă cum oamenii legii au fugit, pur și simplu, din calea atacatorilor, bine „afumați”. Spre norocul lor, polițiștii și jandarmul au primit întăriri și, cu ajutorul altor echipaje de ordine publică, i-au încătușat pe cei trei agresori.

Surse judiciare au relatat, pentru EVZ, că scandalul a izbucnit în jurul orei 18.00. La solicitarea unor locatari, deranjați de muzica dată la maxim și de strigătele celor care petreceau în jurul grătarului, cei patru polițiști și jandarmul s-au deplasat pe Strada Eliberării, din cartierul Micro 7, pentru a calma spiritele. S-au lovit, însă, de opoziția petrecăreților care s-au năpustit asupra forţelor de ordine, după ce i-au somat să oprească muzica și să strângă grătarul.

Scandalagiii, reținuți

În urma acestui incident, cei trei agresori, cu vârste cuprinse între 19 şi 46 de ani, sunt anchetaţi pentru ultraj. Unul dintre poliţişti a fost rănit, susţin martorii oculari.

Surse judiciare au precizat că polițiștii și jandarmul au fost îmbrânciți și înjurați de scandalagii. În cele din urmă, agresorii au fost reținuți pentru 24 de ore. Ieri, aceștia urmau să fie prezentați în fața unui judecător cu propunerea de arestare preventivă. A fost deschis dosar penal pentru ultraj, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara.