Chevrolet îşi va dubla oferta pe segmentul SUV, odată cu lansarea noului model Trax.

Înaintea debutului comercial, programat de Chevrolet pentru la primăvară, Traxul va fi expus, în premieră mondială, la Salonul auto de la Paris de luna viitoare.

Chevrolet Trax este un SUV compact cu ambiţii globale (va fi vândut în circa 140 de ţări) „înrudit” cu Opel Mokka şi concurent cu modele precum Dacia Duster, Mitsubishi ASX, Skoda Yeti şi chiar Volkswagen Tiguan.

Micul SUV american are 4,24 metri lungime şi 1,77 metri lăţime. Portbagajul oferă un volum de 358 de litri, cam cât un hatchback de clasă C.

La debut, Trax va avea o gamă de motorizări alcătuită din două unităţi pe benzină (1.4 Turbo şi 1.6 normal aspirat) şi una diesel (de 1.7 litri).

Şi pentru că trăim într-o eră în care conectivitatea e totul (sau măcar pare deosebit de importantă), versiunea de top a noului SUV compact Chevrolet Trax va fi dotată cu un sistem (botezat MyLink), care se poate sincroniza cu smartphone-ul şoferului. Toate informaţiile utile vor fi afişate apoi pe touchscreen-ul măricel, de şapte inchi, care se găseşte pe bord.