„Tricolorii”, traseu ușor către EURO 2021

„Tricolorii”, traseu ușor către EURO 2021

După calificarea istorică la EURO 2019, competiție organizată de Italia și San Marino, reprezentativa U21 a României și-a aflat, ieri, adversarele din preliminariile pentru EURO 2021. În urma tragerii la sorți de la Nyon (Elveția), elevii lui Mirel Rădoi au fost repartizați în Grupa a 8-a, alături de Danemarca, Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta.

Slovenia și Ungaria, gazdele turnului continental

Astfel, „tricolorii” mici au evitat „granzii”, iar speranțele pentru turneul final din 2021 au început să prindă contur. Campionatul European va fi organizat de Slovenia (Celje, Ljubljana, Maribor) și Ungaria (Budapesta, Szekesfehervar, Szombathely). Au fost trase la sorți 8 grupe de câte 6 echipe și una de 5. La EURO, se califică toate câștigătoarele celor 9 grupe, în timp ce primele două formații clasate pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru ultimul loc la turneul final, cu excepția celor două țări-gazdă, care sunt calificate din oficiu.

Startul în preliminarii se va lua în perioada 18-20 martie 2019, dar selecționatele calificate la EURO 2019 primele meciuri vor fi programate abia în perioada 2-10 septembrie 2019. În ceea ce privește Campionatul European din 2019, „tricolorii” mici vor avea parte de o grupă infernală la marele bal fotbalistic din Italia și San Marino, din care fac parte Anglia, Croația și Franța. Mai mult, naționala României sub 21 de ani va juca un meci amical, anul viitor, în perioada 17-26 martie, cu reprezentativa similară a Spaniei (euro-finalistă în 2017).

Ne puteți urmări și pe Google News