Evenimentul Zilei > Horoscop > Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astăzi poţi să rezolvi problemele profesionale, sau sentimentale, fără să te laşi intimidat sau deranjat de bruiajul cotidian. Nu amesteca plăcutul cu utilul, activitatea cu distracţia!

10 februarie

 

Trăim o perioadă nefastă, comparabilă cu un război mondial hibrid. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

 

Pe 10 februarie s-au născut Berthold Brecht, Boris Pasternak, Mark Spitz, Robert Wagner, Victor Rebenciuc, Maria Butaciu, Anton Holban, Mihai Duţescu.

Pe 10 februarie sunt Sf. Sfinţit Mc. Haralambie şi Sf. Valentina.

Pe 10 februarie este în „Kalendar” o sărbătoare interesantă. Se pare că este vorba de o veche, foarte veche sărbătoare a Morţii cum mai sunt prin America Latină. Nu ştiu dacă din fondul indo-european sau de la romanii cei cu „braţe tari”!

Stră-strămoşii noştri se rugau în această zi de 10 februarie să fie sănătoşi şi să nu moară în anul următor, cel care începea pe atunci la 1 martie, când era și echinocțiul de primăvară!

Peste calendarul păgân, adică ţărănesc, s-a aşternut calendarul creştin care pomeneşte pe Sfântul Sfinţit Mc. Haralambie. Sfântul este închipuit ca un schelet. El umblă cu o coasă şi o seceră la omenire şi, dacă nu-i ţii ziua, îţi retează zilele cu coasa. (Th.Speranţia).

Patron al ciumei şi al tuturor bolilor grave Sf. Haralambie este binevoitor cu oamenii. El a prins toate ciumele şi bolile de păr şi le ţine bine. Dar diavoliţele de boli se zbat şi se răsucesc, aşa că Sfântul mai pierde câte una în lume. Pentru că nu se poate duce după ea, doar le ţine pe celelalte belele, el fluieră într-un fel anume, după Lupul Şchiop.

Lupul vine şi Sfântul îi spune care boală a dat în lume. Lupul – lup, şi şchiop pe deasupra. Miroase, se scarpină, se uită lungă, cheamă pe ceilalţi Filipi în ajutor, dar până la urmă, după un timp în care ”ciuma” îşi face de cap, tot prinde nevoia de boală şi o aduce înapoi la Sfântul Haralambie. Până acum Lupul Şchiop nu a dat greş niciodată. Un sistem perfect contra epidemiilor, pandemiilor și tot ce mai declanșează OMS. Să vedem dacă Lupul Șchiop prinde și covideala cu toată opoziția guvernelor și a fabricanților de vaccinuri!

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE