"Artistul" porneşte un nou trend. Trailerele filmelor moderne sunt transformate în producţii mute

"Artistul" porneşte un nou trend. Trailerele filmelor moderne sunt transformate în producţii mute

Site-ul Mission: DS106 le-a propus utilizatorilor să transforme clipuri din filme moderne de succes în format alb-negru, în stilul filmelor mute, scrie "Daily Mail".

Internauţii au preluat ideea şi au realizat o serie de clipuri care sugerează întoarcerea la cinematografia de pe vremuri. Printre peliculele transformate să pară "antice" se numără "Pulp Fiction", "Înapoi în viitor", dar şi noul "Drive", cu Ryan Gosling.

Provocarea a fost una interesantă pentru utilizatori, mai ales având în vedere succesul filmului „Artistul” în toată lumea. "După succesul pe care l-a avut «Artistul» anul trecut şi la Premiile Academiei, pare normal ca oamenii să înceapă să transforme filme clasice moderne în filme din «epoca mută»", a scris cel care a realizat clipul filmului "Înapoi în viitor".

Replicile din film sunt transformate în text care se intercalează cu imaginile, iar fundalul sunor a fost înlocuit cu piese ce amintesc de filmele mute. Site-ul le-a sugerat utilizatorilor să folosească trailerele filmelor, dar unii dintre ei au ales secvenţe pe care le-au considerat semnificative. Un exemplu este momentul micului dejun din "Pulp Fiction".  Sursa: Daily Mail <iframe src="http://www.youtube.com/embed/sTVVcADFYFY" frameborder="0" height="459" width="633"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/w2sKe4zMvx8" frameborder="0" height="352" width="633"></iframe> <iframe src="http://www.youtube.com/embed/eOjzLggAKis" frameborder="0" height="459" width="633"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News