Fostul preşedinte spune despre Liviu Dragnea, pe care l-a poreclit în trecut "Teroristul", că plănuieşte să acopere lipsa fondurilor pentru promisiunile electorale.

"Cu priceperea-i "pretutindenară", Dragnea a depistat nici mai mult nici mai puţin decît lipsa a 10 – 14 miliarde lei din bugetul de stat în luna decembrie 2016. Şi pentru că priceperea-i "pretutindenară" acoperă şi justiţia, Dragnea a găsit şi vinovaţii: premierul Cioloş, ministrul de finanţe Anca Dragu, preşedintele Consiliului Fiscal, ministrul Fondurilor Europene, şeful ANAF, ministrul Fondurilor Europene şi nu în cele din urmă Preşedintele Iohannis. În realitate, odată instalaţi la guvernare pesediştii constată că nu prea există resurse bugetare pentru a acoperi promisiunile electorale mincinoase. Şi atunci, ce scuză mai convingătoare decât “greaua moştenire”?", a scris Băsescu pe Facebook.

"Iar dacă „greaua moştenire” o împănăm cu o Comisie Parlamentară de Anchetă, reţeta propagandistică este perfectă pentru a motiva introducerea unor noi taxe şi impozite. Să ne pregătim să spunem adio cotei unice de impozitare. Revenim la impozitarea progresivă .Tăvălucul a pornit cu salariile mari, urmează firmele, proprietăţile şi de ce nu, aerul. Asta a "uitat" Dragnea să spună în campanie", adaugă fostul preşedinte.

Cota unică de impozitare este de 16%.