"Ne trebuie calm! Problema interceptărilor a declanşat o dezbatere cu păreri pro şi contra. Pînă la urmă, guvernul a răspuns printr-un compromis presiunii infernale a instituţiilor de forţă.
În mod categoric ordonanţa, poate şi neconstituţională, nu răspunde nevoilor reale, pentru că multă vreme nu va putea fi operaţionalizată de unele instituţii care au primit dreptul de interceptare a comunicaţiilor. Ordonanţa are însă meritul că închide gura acelora care în mod mincinos trîmbiţau încheierea luptei anticorupţie din cauza CCR", a transmis fostul preşedinte într-un mesaj postat pe Facebook

Totodată, fostul preşedinte a precizat că decizia CCR este vitală pentru consolidarea statului de drept şi că Parlamentul României trebuie să valorifice această şansă.

"Decizia CCR este fundamentală pentru continuarea consolidării statului de drept în România. De aceea, este vital ca, acum, Parlamentul României să valorifice şansa pe care i-a dat-o CCR şi să aşeze problema sensibilă a interceptării comunicaţiilor şi a supravegherii tehnice la nivelul la care legea să servească în mod optim şi drepturile fundamentale şi nevoile reale legate de securitatea naţională, crima organizată şi corupţie.Ar putea fi opera de căpătîi a unui Parlament care a ratat un mandat întreg. Ne trebuie doar calm", a adăugat acesta.