Traian Băsescu nu îl vede pe Mircea Geoană președinte: „Este imatur”

Traian Băsescu nu îl vede pe Mircea Geoană președinte: „Este imatur”

Peste câteva zile vor avea loc alegerile locale și europarlamentare, însă politicienii deja dezbat problema alegerilor prezidențiale și posibilii candidați care se vor lupta pentru funcția prezidențială. Printre aceștia, fostul președinte al României, Traian Băsescu, și-a format deja o părere și consideră că Mircea Geoană nu are nicio șansă să câștige alegerile din toamnă.

Traian Băsescu nu îl vede pe Mircea Geoană președinte: „Este imatur”

Traian Băsescu și-a argumentat părerea în cadrul unei emisiuni televizate, unde susține că Mircea Geoană are suficiente motive să se gândească că nu va avea nicio șansă la alegerile prezidențiale din acest an.

„Geoană, la vârsta lui, este imatur, este cum a spus un domn foarte inspirat la dumnevoastră în studio, nu este suficient de matur. Prezidențialele sunt mai departe, ne apropiem de un moment extrem de important, păcăleala că PSD și PNL sunt împreună pentru stabilitate, faptul că sunt necinstiți că acolo unde sunt primari de altă culoare, ex. USR, s-au coalizat că să-i zboare, vor să creeze monopol de putere. NU poți merge pe varianta, fac orice ca să nu ai bani de campanie și spui că este democrație.

Vă spun public, vor fi contestate alegerile pentru indisponibilizarea banilor pentru campanie la PMP. Candidat comun PSD – PNL la prezidențiale? NU cred. Spre deosebire de ei, mi-am făcut cariera singur. NU am stat la ușa nimănui. Mircea Geoană nu a fost propunerea României pentru funcția de general adjunct la NATO”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Ne puteți urmări și pe Google News

Referitor la Geoană, Băsescu a declarat anterior că „l-a bătut oriunde l-a prins” și că „pe cont propriu nu va intra în turul 2”.

Traian Băsescu și Marian Vanghelie

Sursa foto:: Arhiva EVZ

De ce nu are șanse Mircea Geoană

De altfel, nu este prima dată când fostul președinte comentează posibila candidatură a lui Mircea Geoană. Și cu alte ocazii a spus că acesta nu va reuși mai ales din cauza faptului că nu are susținere politică.

„Este evident că va candida, marea problemă e dacă va găsi un partid pentru că individual, pe cont propriu, nu va reuși să câștige prezidențiale. Nu are mașinăria de partid și nu va intra în turul 2. (…)Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidențiale, îi știu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toți cei care au fost împotriva mea. În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepție B1 TV. Toți erau împotriva mea și nu-și pot explica cum a funcționat criteriul că nimeni nu poate câștiga un război cu presa. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate.

Nu avea cum să se fure alegerile în favoarea mea pentru că în secțiile de votare erau toate partidele reprezentate și toate erau împotriva mea, eu aveam unul singur. S-a dovedit că mie mi se furaseră câteva voturi la cele anulate. Deci, povestea asta cu Geoană a câștigat în 2009, pe Geoană l-am bătut cum l-am prins. A fost o greșeală că după ce l-am bătut la Capitală, să-ș bage și la prezidențiale împotriva mea. Nu aș aduce ca argument funcția importantă la NATO până când nu aș avea certitudinea că a fost propus statul român. Nu știu cine l-a propus, dar eu nu l-am propus. Nu cred că a fost propus de o instituție a statului român”, spunea Băsescu cu alt prilej.

Când vor avea loc alegerile prezidențiale

Ultima etapă a calendarului electoral din 2024 constă în alegerile prezidențiale, care au fost reprogramate pentru luna septembrie. Primul tur se va desfășura, cel mai probabil, pe 8 septembrie, iar al doilea tur pe 22 septembrie.

Așadar, calendarul oficial al alegerilor din 2024 este următorul:

  •  9 iunie 2024 - alegeri locale
  •  9 iunie 2024 - alegeri europarlamentare;
  • 15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale;
  • 8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.